Horst zeven doctorandi rijker

vr 29 mrt, 11:49 Cultuur
Jean-Pierre Geusens
Afbeelding

De Boots Sisters en hun (boys-)band uit Horst mogen zich sinds woensdag 20 maart drs. Humoris Causa mogen noemen. Ze studeerden die dag af aan de NUL, de Narrenuniversiteit Limburg.

Het afstuderen van de Boots Sisters en hun band en een aantal andere Limburgse artiesten vond plaats tijdens de diesviering van de Narrenuniversiteit in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Uit handen van de kersverse magnifieke rector Raymond Clement en professor Wim Hendrix ontvingen zij de böl en de bijbehorende oorkonde.

De NUL werd in 1967 opgericht als protest tegen het feit dat Limburg (nog) geen universiteit had. Elk jaar op een avond enkele weken voor carnaval vindt de diesviering plaats: het academisch jaar wordt dan om 19.11 uur geopend en om 23.00 uur ook weer gesloten. In de tijd daartussen studeren mensen af als doctorandus, promoveren tot doctor of worden benoemd tot professor. Dit jaar zou de viering van de dies natalis plaatsvinden op 17 januari, maar door hevige sneeuwval in Zuid-Limburg werd de viering uitgesteld tot 20 maart.