Kindervakantiewerk Joepie in Sevenum verblijd met groen

wo 20 mrt, 16:32 Cultuur
Afbeelding

Het terrein van kindervakantiewerk Joepie in Sevenum is zaterdag 16 maart verrijkt met een groot aantal bomen en planten. De aanplant werd gefinancierd uit de opbrengst van een 72-uursactie van café Breurs, eind december van het afgelopen jaar.

Doel van de actie van Breurs was om zoveel mogelijk geld op te halen voor een lokaal goed doel. Uiteindelijk bedroeg de opbrengst 1064 euro. Breurs koos Stichting Groengroep Sevenum uit als goed doel.

Gezamenlijk werd besloten om met de opbrengst het Joepieterrein een groene impuls te geven. Dit terrein bevindt zich in het natuur- en landschapsgebied De Haagen. Elke zomer organiseert kindervakantiewerk Joepie hier een vakantieweek voor alle basisschoolkinderen uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.

Op zaterdag 16 maart werden 24 bomen en 361 struiken aangeplant in het nog natte gebied. Zo werd de start gemaakt voor een prachtig en levendig Joepieterrein. Als de aanplant is gegroeid, kunnen vele kinderen er komende zomer tijdens de vakantieweek van genieten.