Bestuurswisseling Zeen

za 24 feb, 08:45 Cultuur
Afbeelding

Zes jaar geleden werd het Horster kunst- en cultuurplatform Zeen opgericht. Sindsdien was Ans Gielen-van Bommel voorzitter en Jeu van Helden secretaris. Beiden hebben onlangs hun functie neergelegd. De leden kozen Marlies Scheres en Sandra Hanrath tot hun opvolgers.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Zeen op 29 januari werd Marlies Scheres benoemd tot voorzitter en Sandra Hanrath tot secretaris. Wim Moorman werd gekozen tot algemeen bestuurslid. Het bestuur van Zeen bestaat verder uit penningmeester Eric van Grootel en algemeen bestuurslid Agata Siwek. Het nieuwe bestuur kijkt de komende bestuursperiode samen met de leden of het de doelstellingen van de vereniging wil aanscherpen of veranderen en welke activiteiten daarbij dan zouden passen.

Een belangrijke doelstelling van Zeen is de toegevoegde waarde van kunst en cultuur voor iedereen in Horst aan de Maas zicht- en voelbaar te maken. Dat gebeurde afgelopen jaar onder meer met de tweedaagse kunst- en atelierroute Weg van Kunst, waarbij op negen locaties werk van vijftien leden van Zeen werd getoond. Verder opende Zeen in november het tiendaagse tijdelijke museum muZeen in kasteel Huys ter Horst. Dit ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de vereniging. Het muZeen werd drukbezocht. Een van de hoogtepunten was Tussen Kunst & Knômmel, een lokale variant op Tussen Kunst & Kitsch. Voor 2024 werkt Zeen nog aan activiteiten om de inwoners van aan de Maas uit te nodigen en kennis te laten maken met culturele en kunstzinnige uitingen en projecten.