Nieuwe hoogheden De Plaggenhouwers uitgekomen

ma 20 nov., 13:00 Cultuur
Afbeelding

Tijdens het grote Prinsenbal op zaterdag 18 november in Grubbenvorst zijn alle nieuwe hoogheden van GMV de Plaggenhouwers uitgekomen. Zij gaan samen voorop in het nieuwe seizoen, met als hoogtepunt de Gekke Maondaag op 29 januari.

In een volle zaal werd Pim Coopmans uitgeroepen tot Prins Pim I. Hij wordt bijgestaan door zijn adjudanten Robbie Timmermans en Mickey Juwett. Pim is 31 jaar en getrouwd met Jenny. Samen hebben ze een dochter, Lize. In het dagelijks leven is Pim leraar bij OJBS De Krullevaar. Verder speelt hij muziek bij Joekskapel Kloete Kook en Harmonie St. Joseph. Ook zijn adjudanten Robbie en Mickey zijn geen onbekenden in Grubbenvorst. Zo is Robbie meervoudig winnaar van het Liedjeskonkoer en is Mickey sinds 2020 lid van de Raad van 11.

Ook de heersers bij de kinderen en jeugd kwamen zaterdag uit. Bij de Kinderen zijn dit Prins Milan (Rossen) en Prinses Lise (Willems) samen met hun adjudanten Femque (Hermsen) en Max (van der Aa). Bij de jeugd is dit Prins Wiebe I (Sitsen) met zijn adjudanten Juul (Obers) en Joep (Hesen).

Ten slotte presenteerden De Plaggenhouwers ook nog hun oudere Prins. Prins Peter I (Niessen) zal bij de ouderen voorop gaan, samen met zijn adjudanten Ger (Cuijpers) en Bert (Faessen).

Gekke Maondaag wordt dit jaar in Grubbenvorst gevierd onder het motto ‘Dât zuuj wât zien’.