Hans Wilms wint biljarttoernooi SeniorenVereniging Kepèl

ma 22 mei, 13:32 Cultuur
Frans van der Velden
Afbeelding

In gemeenschapshuis In Kepèl werd in de eerste helft van mei een biljarttoernooi gehouden. Achttien leden van de biljartvereniging van SeniorenVereniging Kepèl schreven zich hiervoor in. Uiteindelijk werd Hans Wilms winnaar van de Lei de Bruijn-wisseltrofee.

De deelnemers werden ingedeeld in een viertal poules. De nummers één en twee gingen door naar de kwartfinales. Zo wonnen Had Philipsen en Piet Peeters respectievelijk van Antoon Mulders en Max Rinket, terwijl Sjaak Beurskens en Cor Loeffen het onderspit moesten delven tegen Wim Peeters en Hans Wilms. In de halve finale nam Had Philipsen het op tegen Hans Wilms, die in de eerste beurt negen caramboles maakte. Deze eerste klap bleek in het verdere verloop van de partij van doorslaggevende betekenis te zijn, waardoor Hans Wilms won. De andere halve finale tussen Wim en Piet Peeters werd een spannende nek-aan-nekrace, die uiteindelijk door Piet Peeters werd gewonnen.

De finale ging dus tussen Hans Wilms en Piet Peeters. Drie wedstrijden op één middag spelen bleek wat te veel van het goede voor Piet Peeters, waardoor Hans Wilms aan het langste eind trok en winnaar werd van de Lei de Bruijn-wisseltrofee. Die werd door Lei aan Hans overhandigd. Wim Peeters eindigde als derde, Had Philipsen als vierde.