Sevenumse vormelingen zetten zich in voor Kenia

18 mrt 2023, 07:50 Cultuur
Afbeelding

Evenals voorgaande jaren hebben de Sevenumse vormelingen, in samenwerking met de vastenactie, weer een goede doelenproject. Ze gaan zich inzetten voor betere sanitaire voorzieningen voor de Emmanuel Primary School in Kitale, Kenia.

De Emmanuel Primary School heeft ongeveer 350 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. De school staat onder toezicht van de Zusters van Mary van Kakamega, in 1932 gesticht door Mill Hill missionaris bisschop Brandsma. De zusters onderwijzen kinderen van alle leeftijden alsmede gehandicapte kinderen in hun onderwijsinstellingen. Ze concentreren zich daarbij in het bijzonder op de zelfredzaamheid van meisjes. De sanitaire voorzieningen bij de school in Kitale zijn zeer onhygiënisch en totaal versleten. De school heeft geen middelen om nieuwe te bouwen. Ze is dan ook dankbaar voor de steun vanuit Sevenum. Zuster Imelda Kulundu heeft de supervisie over dit project. Ze begeleidt het van begroting tot en met eindverslag.

In de week voor Pasen gaan de vormelingen samen met hun ouders en vrijwilligers op pad om huis aan huis een envelop in de brievenbus te stoppen. Die bevat alle benodigde informatie om een donatie te doen voor dit project. Men heeft de keuze om een bedrag via de bank over te maken of de envelop naar één van de inleveradressen te brengen.

De Sevenumse bevolking, de vormelingen, ouders en vriendjes/vriendinnetjes worden op de hoogte gebracht via de sociale media en een voorlichtingsprogramma op school en in de vormingsles. Via een presentatie met foto’s en vaak ook live boodschappen van zuster Imelda en de kinderen in Kitale leren ze de omgeving en de school in Kenia kennen. Er worden brieven, tekeningen en soms zelfs cadeautjes naar Kitale gestuurd als een teken van vriendschap en erkenning.