Prins Bart III - D’n Tuutekop

16 feb 2023, 09:30 Cultuur
Stef Dekker
Afbeelding

‘Mijn twee kinderen vinden het allebei ‘super schon’ dat hun papa prins is’ 

Wie ben je? 

Mijn naam is Bart Keijsers (39) en ik woon samen met Kim Saris (39). We hebben samen twee kinderen: Evi (8) en Teun (5). Zij vinden het allebei ‘super schon’ dat hun papa prins is. Ze helpen me elke keer met het pak aantrekken en de veren op de muts zetten. De Kogelstraat is ook erg enthousiast dat ze de prins en het boerenbruidspaar in de straat hebben. Er waren veel mensen om de straat prachtig te versieren.

Waar werk je? 

Sinds twee jaar werk ik bij Peters Bouw en Onderhoud in Horst als uitvoerder. Zij zijn trots dat ze twee prinsen en een adjudant in dienst hebben. Naast mij zijn dat Prins Marc III van CV de Blauwpoët en adjudant Tim van GMV De Peg zijn collega’s van me.

Waarom heb je ‘ja’ gezegd op de vraag om prins te worden? 

Ik vind het een grote eer en belevenis om prins van het Tuuteriëk te zijn en dit samen met Kim en mijn adjudanten Pieter Driessen en Tom Peelen te beleven.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen? 

Ruud van de prinsencommissie kwam op maandagavond laat met een smoes op bezoek. Daardoor had ik in eerste instantie niet in de gaten waar hij voor kwam. Pas toen de overige leden van de commissie binnenkwamen, begon er een lampje te branden. Ik het begin dacht ik ‘ik weet niet of dit wat voor mij is’, maar ik heb ja gezegd en nog geen moment spijt gehad.

Wat betekent carnaval voor je? 

Carnaval is ons met de paplepel ingegoten. Mijn pap en mam zijn ‘boerenbroedspaar’ geweest en Kim haar pap is prins geweest in het Tuuteriêk. Het mooiste aan carnaval vinden wij dat je het met jong en oud viert. Zo bouwen we, met alle activiteiten in onze Tuutetempel, samen een groot feest.

Wat zijn jouw taken deze carnaval? 

Samen met alle Tuute en Tuutinne zoveel mogelijk lol en plezier maken.

Wat wens je de carnavalsvierder in jouw gemeente toe? 

Ik wens iedereen een gezellige en plezierige carnaval toe. Geniet van elk moment, want voor je het weet is het voorbij.

Welke carnavalsactiviteit wordt voor jou het hoogtepunt? 

Vanaf het moment dat we zijn uitgekomen, zijn we volop aan het genieten. Welke activiteit het hoogtepunt wordt, kunnen we nu nog niet zeggen. Dat kun je beter op Aswoensdag vragen, maar de receptie was geweldig, drukbezocht en volle bak genieten.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma? 

Tot nu toe helemaal niets en dat wil ik graag zo houden.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?

In het begin was het niet zo lastig om geheim te houden, de meeste mensen waren nog niet met de carnaval bezig. De laatste weken voor het uitkomen werd dit toch steeds moeilijker. Vooral bij de kammeruj en familie waren ze flink aan het speculeren.

Welk advies heeft jou voorganger je meegegeven? 

Geniet van deze onvergetelijke tijd want het is zo voorbij.

‘Met jónk en âld bouwe weej iën groët fiëst, in os eige Tuuteriêk geniete weej daan ut miëst’

Beeld: Stef Dekker