Orde van verdienste voor Jos van Rengs

vr 17 feb., 12:51 Cultuur
Afbeelding

Het Carnavals Comité Meterik heeft vrijdag 10 februari tijdens de zittingsavond van Meterik de Groëte Meule uitgereikt aan Jos van Rengs. De Groëte Meule is bestemd voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Meterikse gemeenschap. 

Van Rengs werd al op jonge leeftijd lid van fanfare Concordia Meterik, waar hij tien jaar bugel speelde. In datzelfde jaar kwam hij ook bij de voetbalclub, waarvan hij 24 jaar lid was. In 1976 werd Van Rengs uitgeroepen tot twaalfde prins van de Meulewiekers, als Jos I. Hij was ook betrokken bij de oprichting van jongerensoos OJC Knor en Knorpop. 

In 1991 sloot Van Rengs zich aan bij toneelvereniging Tovri. Hij speelde verschillende jaren toneel, nam zitting in het bestuur en werd voorzitter. Momenteel is hij opnieuw bestuurslid. Daarnaast creëert hij decorstukken, samen met de andere decorbouwers van Tovri. 

In 2020 kwamen de plannen op tafel om de foyer van MFC De Meulewiek te verbouwen. Van Rengs heeft als coördinator en budgetbeheerder de gehele verbouwing begeleid. Hij is nu gevraagd om ook de volgende verbouwing in het MFC te begeleiden.