Aan plannen heb je niks

do 26 okt., 09:17 Bedrijf
Binnenkijken bij...
Binnenkijken bij...

Ha lekker, herfstvakantie! Even de school op een laag pitje en eindelijk weer eens aan wat andere leuke dingen toekomen. Dat was het idee. Andere dingen waren er deze week wel, maar of het echt ‘Ha lekker, vakantie’ was? Nou, nee.

Trouwe lezers weten dat Flynn, onze Ierse terriër, een belangrijke plek inneemt in ons gezin en in ons hart. Dat bleek de afgelopen week weer eens te meer. Flynn gaat dolgraag met zijn baasjes op pad, bij voorkeur in de natuur. In het weekend nemen we hier ruimschoots de tijd voor en doordeweeks neemt manlief die taak voor zijn rekening. Zondag liet Flynn echter vreemd gedrag zien. Hij hief zijn poot voortdurend op, alsof hij wilde plassen en bleef vervolgens minutenlang zo staan. Dat zag er nogal komisch uit en wij grinnikten erom. Dit was ‘t originele Hôrster Hundje in levende lijve! Een onbetwiste winnaar in de competitie.

De volgende ochtend echter verging het lachen ons. Flynn had overgeven, wilde eten noch drinken en probeerde buiten wanhopig te plassen. Er kwam echter geen druppel uit. We belden snel de dierenarts. En ja, dit was spoed, we mochten meteen langskomen. Het bleek goed mis met Flynn. Onderzoek toonde aan dat zijn blaas vijf keer zo groot was als normaal. Er werden nog wat röntgenfoto’s gemaakt.

Blaasstenen van diverse afmetingen waren duidelijk zichtbaar. Flynn moest blijven en werd met spoed geopereerd.

De volgende dag mochten we hem gelukkig weer ophalen. Er waren honderden steentjes uit zijn urinewegen gehaald. De vakantie stond daarna geheel in het teken van de zorg voor Flynn. Geplande uitstapjes gingen niet door. Aan plannen heb je niks. Het leven zit vol verrassingen. We doen ons best om gepersonaliseerd onderwijs te bieden en zetten in op individuele groei van leerlingen. Maar het ontwikkelen van een gezonde dosis aanpassingsvermogen is net zo belangrijk. 

Het is een cruciale vaardigheid in een wereld die voortdurend verandert.

Dorien Stals, Dendron College