Derde editie ‘Ondernemen met Politiek’ drukbezocht

2 feb. 2023, 09:00 Bedrijf
Afbeelding

Meer dan zestig ondernemers werden woensdag 25 januari uit Horst aan de Maas geïnspireerd over ‘Ondernemen met Politiek’. Tijdens de derde editie van dit jaarlijkse evenement gingen ondernemers in gesprek met elkaar en de landelijke, provinciale én lokale politiek. 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond. “Als we kijken naar de opkomst en sterke inhoud, kunnen we alleen maar trots zijn”, aldus organisator Roy Knelissen van CDA Horst aan de Maas.

De avond begon met een flinke dosis ondernemen. Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers, nam de aanwezigen mee in de wereld van het familiebedrijf. Indrukwekkende cijfers, zoals een miljard euro omzet en meer dan 1.800 werknemers passeerden de revue. Daarna verschoof de blik naar politiek. Onder leiding van Alex Janssen bespraken Raymond Knops (kamerlid), Michael Theuns (lijsttrekker CDA Limburg), Roy Bouten (wethouder Horst aan de Maas), Peer Swinkels en de overige aanwezigen actuele thema’s. Klimaat, het politieke systeem en de samenwerking tussen ambtenaren en ondernemers: het kwam allemaal voorbij. Uiteindelijk was iedereen het erover eens dat ondernemers en politiek elkaar nodig hebben om iets te bereiken. De volgende editie van ‘Ondernemen met Politiek’ staat volgend jaar op 25 januari op de agenda.