Bram Hendrix stopt als fractievoorzitter van Essentie

wo 6 mrt, 14:18 Algemeen
paul poels 5D mk3
Afbeelding

Kay Thijssen (27) volgt Bram Hendrix op als fractievoorzitter van Essentie. Hij gaat de 5-koppige fractie - en onderdeel van de coalitie in Horst aan de Maas - leiden. Hendrix (42) was sinds het ontstaan van de nieuwe gemeente Horst aan de Maas in 2010 aanvoerder van de Essentie-fractie en in de periode tussen 2006 en 2010 ook al voorzitter van de lokale partij Sevenum 2000 in de voormalige gemeente Sevenum.

Na 18 jaar vindt hij het echter tijd om het stokje over te dragen. “We zijn op de helft van deze raadsperiode en Kay heeft al bewezen helemaal klaar te zijn voor deze mooie rol”, geeft Hendrix, die aanblijft als raadslid en zich meer zal gaan focussen op inhoudelijke thema’s, aan.

Zin in

Zijn opvolger is Hendrix dankbaar. “Uiteraard voel ik mij enorm vereerd om een fractievoorzitter op te volgen die aan de wieg heeft gestaan van onze mooie partij. Een lokale partij die het geluid van de inwoners al jaren vertegenwoordigd in de gemeenteraad en in het gemeentebestuur”, aldus Thijssen. “De komende periode hoop ik als nieuwe fractievoorzitter bruggen te slaan en de samenwerking met en voor de inwoners en andere partijen op te zoeken en te versterken.” 

Thijssen is inmiddels een bekend gezicht in de Horster politiek. Sinds zes jaar zet hij zich in als raadslid voor Essentie. Als jongste raadslid van Horst aan de Maas is hij inmiddels bezig aan zijn tweede periode. Daarvoor was hij zowel bestuurs- als commissielid voor Essentie. “Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk al de nodige ervaring op mogen doen en dank de partij en de inwoners voor het vertrouwen. We gaan de komende jaren de koers van Essentie verder voortzetten en uitbouwen. Doen wat we zeggen en zeggen wat we doen, om Horst aan de Maas op verschillende vlakken nog mooier te maken. Zodat we in al onze kernen veilig en gezond kunnen wonen, werken, leren en recreëren. Wat mij betreft gaan we dat kracht bijzetten door inhoudelijk met goede voorstellen te komen en actief de samenwerking met raads- en collegeleden op te zoeken. Ik heb er enorm veel zin in.” 

Afbeelding