Midsummer Magic in Meerlo

vr 23 feb, 16:50 Algemeen
Afbeelding

In Meerlo staat van zondag 23 juni tot en met zondag 30 juni een groot cultureel festival op stapel. Midsummer Magic is een festival met muziek, dans, theater en film, niet alleen voor Meerlo, maar voor de hele regio.

De naam Midsummer Magic refereert aan het Midsummer Popfestival dat begin jaren zeventig enkele jaren in Meerlo plaatsvond. Midsummer Pop had een positieve invloed op de inwoners van Meerlo-Wanssum. Bijna alle verenigingen hielpen mee met de organisatie. Dit varieerde van het regelen van de bewaking tot het bieden van huisvesting en van het poetsen van het sanitair tot het verzorgen van de horeca. De grote drommen festivalgangers en hippies uit het hele land overvielen aanvankelijk de argwanende dorpsbewoners. Dit sloeg al snel om in hartelijkheid en wederzijds begrip. De latere festivals werden door het dorp omarmd.

Bij de optredens tijdens Midsummer Magic zijn verschillende harmonie- en fanfareorkesten uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray, zanggroepen, muziekgroepen, coverbands, koren, dansgroepen, theatergezelschappen en scholen betrokken.

De activiteiten krijgen ondersteuning van Gilde Opleidingen, Synthese en Mee. Ook de Meerlose basisschool en jongerensoos Merlin zijn erbij betrokken.

Het festival opent op zondag 23 juni met een tentoonstelling met film- en archiefmateriaal over Midsummer Pop. Gedurende de daaropvolgende week zijn er middagen voor de KBO en theatervoorstellingen. Op zaterdagavond is er een concert gepland met een bekende coverband. De week wordt op zondag 30 juni afgesloten met de grote finale festivaldag.