Attractiepark Toverland ontvangt recordaantal bezoekers in 2023

16 jan 2024, 13:54 Algemeen
Afbeelding

Toverland verwelkomde vorig jaar maar liefst 1.165.000 bezoekers. Dit is een stijging van 13 procent ten opzichte van recordjaar 2022. De bezoekersgroei is mede te danken aan de opening van vier nieuwe attracties. Ook de verlengde openingstijden en seizoengebonden evenementen droegen bij aan het nieuwe record.

In juli 2023 openden vier nieuwe attracties, extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen. “Met deze uitbreiding is Avalon een volwaardig themagebied geworden, waarbij we zien dat het gebied een bredere doelgroep aantrekt en dat de bezoekers langer in het gebied verblijven”, licht algemeen directeur Jean Gelissen jr. toe.

Daarnaast werd vorig jaar geïnvesteerd in de nieuwe parkshow Aqua Bellatores en in de nieuwe Haunted Experience Now You’re Mine. Die laatste was exclusief te bezoeken tijdens de populaire Halloween Nights. “Ook in 2023 hebben de investeringen in onze shows en seizoensgebonden evenementen hun vruchten afgeworpen”, vult Jean Gelissen jr. aan. “Door een veelzijdig en uniek aanbod te presenteren, stimuleren we dat bezoekers ons meerdere keren per jaar bezoeken. Dit resulteerde tevens in het hoogste aantal abonnementhouders ooit. Tot slot merken we dat onze naamsbekendheid in zowel binnen- als buitenland flink is gegroeid.”

Ook in 2024 blijft Toverland inzetten op verlengde openingstijden en seizoensgebonden evenementen. Zo zijn er extra veel Halloween Days en is Winter Feelings ook op de woensdagen in december en januari te bezoeken. Hiermee is het park vaker open.  

Daarnaast heeft Toverland de wens om door te groeien tot een short-time destination resort waarbij vaste verblijfsrecreatie aan het park wordt toegevoegd.