Mobiel Media Lab op bezoek bij Dendron Horst

20 nov 2023, 15:44 Algemeen
Edward-Media
Afbeelding

Het Mobiel Media Lab is maandag 20 november te gast in Horst. Op de parkeerplaats van het Dendron College staat de truck geparkeerd. Leerlingen kunnen de hele dag vrij binnenlopen en vragen stellen aan de agenten.

Wijkagent Kirsten geeft aan dat er veel animo was. Zo werd de jeugd geïnformeerd over zaken als vuurwerk, vapen, sexting, alcohol en drugs, lachgas, et cetera. Door het Mobiel Media Lab bereikt de politie de burgers én (schoolgaande) jeugd. De truck staat er tot vanavond.

Meedenken met politie

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen waarin burgers welkom zijn om mee te denken met de politie. Elke dag staat de truck op een andere plaats in Nederland, denk bijvoorbeeld aan de markt in het dorp, voor de basisschool of bij een congres. De politie vraagt inwoners naar hun mening over verschillende onderwerpen. Het Mobiel Media Lab is ook een onderzoeksruimte. De politie vraagt hier de mening van burgers over de communicatiemiddelen die de politie gebruikt. Denk aan Politie.nl, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). De vrachtwagen is ingericht met de nieuwste technologieën en bevat is een onderzoeksruimte en een interview ruimte. Met deze truck kan de politie gemakkelijk overal in Nederland onderzoek doen.

Voor scholen

Scholen worden vaak bezocht. In de vrachtwagen praten jeugdagenten/jongerenwerk met de schooljeugd. Belangrijke thema’s komen aan bod zoals cyberpesten, misbruik van seksueel beeldmateriaal, nepvuurwapens, alcohol, drugs, lachgas en vuurwerk. Ook hier komen de digitale media van de politie ter sprake. Wat vinden de kinderen daarvan? Na elke inzet weten ze hoe ze de politie kunnen bereiken, ook als de vrachtwagen weer is vertrokken.