Evenement ter ere van Internationale Dag voor Mensen met Beperking viert talent en inclusiviteit

ma 20 nov., 13:00 Algemeen
Afbeelding

Op zondag 3 december wordt in De Wingerd te Sevenum een bijzonder evenement gehouden ter ere van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Het initiatief voor dit samenkomen komt voort uit het G-debat in Horst aan de Maas, waarbij actieve deelnemers Jeroen Gommans en Michaela Vernooij het opkomen voor mensen met een beperking hoog op de agenda hebben staan.

Het evenement staat symbool voor een inclusieve omgeving waar mensen, ongeacht hun achtergrond of eventuele beperkingen, elkaar ontmoeten, begrijpen en ondersteunen. Het doel van het evenement is duidelijk: inspireren en activeren. Door middel van sport, kunst en cultuur willen de initiatiefnemers bewustwording vergroten en benadrukken dat iedereen waardevolle talenten bezit. De focus ligt op het bevorderen van inclusiviteit en het doorbreken van barrières. “Het vieren van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking sluit naadloos aan bij een van de afspraken uit het G-debat: het opkomen voor mensen met een beperking”, legt Anita de Blok, lid van de werkgroep 3 december, uit. “Ongeacht eventuele beperkingen willen we talentontwikkeling stimuleren. Dit groeiende evenement biedt een platform om vaardigheden te tonen en van elkaars talenten te leren. We willen mensen die nog aarzelen, inspireren om aan hun talenten te werken.”

Op deze dag krijgen mensen met een beperking de gelegenheid om hun unieke talenten te tonen, zonder dat het een competitie betreft. Van optredens door de Boem BoxBand tot rolstoeldansers van Stichting BES en kunstenaars die alternatieve technieken gebruiken; het evenement belooft een scala aan diverse talenten te laten zien. “Het evenement biedt organisaties en individuen een podium om te laten zien hoe ze mensen met een beperking ondersteunen. We willen hen inspireren om hun talenten te omarmen en actief deel te nemen aan het leven, wat helpt bij een betere integratie in de samenleving. Onze inspanningen zijn gericht op gelijke kansen voor iedereen, ongeacht beperkingen, omdat we geloven in een inclusieve samenleving waarin iedereen volop kan deelnemen”, aldus De Blok. En dat is van groot belang, volgens haar. “Het is cruciaal om mensen met en zonder beperkingen samen te brengen om begrip, empathie en een gevoel van gemeenschap te bevorderen. Dit draagt bij aan een respectvolle samenleving waarin iedereen op basis van hun individuele capaciteiten bijdraagt.”

Het evenement, dat plaatsvindt op zondag 3 december van 13.30 tot 17.00 uur in De Wingerd te Sevenum, nodigt iedereen uit om de diversiteit aan talenten te komen ervaren en te omarmen.