De Middelpas Hoveniers wint Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2023

vr 17 nov., 09:44 Algemeen
CULT. Content Creators
Afbeelding

Het bedrijf De Middelpas Hoveniers uit Swolgen is de trotse winnaar van de Ondernemersprijs van Horst aan de Maas 2023. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een bedrijf dat uitblinkt in ondernemerschap, werd donderdagavond 16 november uitgereikt tijdens een ceremonie in ‘t Gasthoês in Horst.

Binnen het thema duurzaamheid gingen Viduro Strategische Denkers en Impactvergroters, De Middelpas Hoveniers en CMS Energiesystemen met elkaar de strijd aan. De jury heeft unaniem gekozen voor De Middelpas Hoveniers als winnaars. Zo geeft de jury onder andere aan dat de focus op duurzaamheid verweven zit tot in de kern van het bedrijf, er wordt gestreefd naar de laagste CO2-footprint per medewerker en circulariteit een kernbegrip is en nadrukkelijk in de bedrijfsvoering aanwezig is.

Voor eigenaar Robert van Gerven kwam de winst als een verrassing. “We waren wel overtuigd dat ons gedachte goed als ‘aanvoerders van de groene revolutie’ zou passen in het thema duurzaamheid, maar wisten niet of dit genoeg zou zijn om de ondernemersprijs uiteindelijk in de wacht te slepen”, vertelt hij. “De twee medegenomineerde bedrijven zijn serieuze concurrenten met beide een sterk verhaal. Tijdens het bezoek van de jury aan ons bedrijf ging er van alles mis en dat is eigenlijk ook wel typerend voor ons bedrijf, we leggen de lat altijd hoog voor onszelf, maar we blijven wel lekker onszelf. CMS en Viduro waren fijne collega genomineerden. Nuchter ondernemerschap met aandacht voor een gezondere wereld kwam als je het ons vraagt goed naar voren tijdens deze editie van de Ondernemersprijs.”

Robert en zoon Ben kunnen het gevoel dat ze hadden toen ze hoorden dat De Middelpas de prijs binnensleepte maar moeilijk in woorden vatten. “Dat is onbeschrijfelijk. Samen op het podium als vader en zoon, met de rest van het gezin en ons team in de zaal, dat maken we nooit meer mee en daar zijn we ongelofelijk dankbaar voor. De emoties namen het een beetje over tijdens ons dankwoord, waardoor we verschillende personen zijn vergeten te bedanken, dat zouden we nog wel opnieuw willen doen. Genomineerd worden voor de Ondernemersprijs is een ontzettende eer, maar er komt ook veel bij kijken; denk aan het schrijven van een bedrijfsprofiel, film opnames, jurydag, et cetera. Stap voor stap gingen we steeds meer toeleven naar de uitreiking en die ontlading van dankbaarheid, trots en enthousiasme zorgde toch wel voor tranen van blijdschap, een onbeschrijfelijk gevoel.”

Met het winnen van de Ondernemerprijs komen er voor De Middelpas weer nieuwe toekomstambities bij. “Deze prijs heeft ons gemotiveerd om ook mee te doen aan de verkiezing ‘Duurzaamste Hoveniers’, iets waar we al enkele jaren aan mee wilde doen maar wat er nooit van is gekomen. Uiteindelijk gaat het werk gewoon door en blijven we met beide benen op de grond ons bedrijf door ontwikkelingen, met een duurzame verbouwing aan ons bedrijfspand in Swolgen en de aanleg van onze Educatie Hof in het verschiet. Onze uitspraak G(r)as d’r op, komt weer goed van pas.”