Traditioneel Sint Maartensvuur in Horst

14 nov 2023, 12:11 Algemeen
Afbeelding

Diverse straten in Horst aan de Maas vulden zich vrijdag 10 november met zingende kinderen en brandende lampionnen. In het kader van Sint Maarten gingen ze langs de deuren om snoep bij elkaar te zingen. Later op de avond werd onder grote belangstelling het Sint Maartensvuur ontstoken.

De organisatie van Sint Maarten in Horst aan de Maas is in handen van Jong Nederland. Daartoe hoorde ook een fakkelwedstrijd en knutselmiddag. In dat kader mochten alle kinderen woensdagmiddag 8 november hun eigen lampioen maken in de blokhut van Jong Nederland Horst, aan de Toon Hendriksstraat. Aansluitend werd een fakkelwedstrijd gehouden, waarbij een vakkundige jury de zelfgemaakte fakkels en lampionnen van de kinderen te beoordeelden. 

Snoepgoed

De bijbehorende prijzen werden vrijdagavond 10 november uitgereikt bij het Sint Maartensvuur. Maar niet voordat de kinderen al zingend met hun lampion in de hand langs de deuren gingen om snoepgoed te verdienen. Die tocht eindigde bij de troshoop op het veld bij ‘t Risseltkapelke aan de Gastendonkstraat, waar Sint Maarten het traditionele vuur ontstak. 

Afbeelding