Brandweer haalt Toverland-bezoekers met hoogwerker uit vastgelopen attractie

25 okt 2023, 17:40 Algemeen
Edward-Media
Afbeelding

Toverland heeft woensdagmiddag 25 oktober de brandweer moeten inschakelen na het vastlopen van de attractie Dragonwatch. De tientallen meters hoge parachutetoren was door een technisch mankement stil komen te staan. Op dat moment zaten twee personen in een gondel.

De weersomstandigheden hielpen niet mee: het was 11 graden en regenachtig in Sevenum. Omdat het de technici van Toverland niet lukte om de parachutes handmatig naar beneden te krijgen, kwam de brandweer ter plaatse met een hoogwerker.

Dat gebeurde rond 15.45 uur, bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. ”De storing bleek niet zomaar op te lossen, dus we hebben de keuze gemaakt om de twee gasten te evacueren”, legt hij uit. ”Hier heeft de brandweer ons bij geholpen.”

Warme trui
De evacuatie is goed verlopen. “Inmiddels worden de gasten opgevangen in restaurant The Flaming Feather met een kom soep en warme trui.” Dragonwatch ging afgelopen zomer  open. Het kwam nog niet eerder voor dat de brandweer langs moest komen tijdens een storing.