Mishandeling op Lambertusplein tijdens Horster Kermis: slachtoffer tegen hoofd geschopt

18 sep 2023, 11:26 Algemeen
Afbeelding

Op het Lambertusplein heeft zondag 17 september tijdens de najaarskermis van Horst aan de Maas een mishandeling plaatsgevonden. Omstreeks 17.40 uur ontstond er een vechtpartij bij een kermisattractie, waarbij volgens ooggetuigen iemand die al op de grond lag tegen het hoofd werd geschopt.

Twee verdachten konden op heterdaad worden aangehouden door toegesnelde agenten. Er waren veel omstanders die de mishandeling, die plaatsvond bij de botsauto’s en waar meerdere personen bij waren betrokken, van dichtbij zagen gebeuren. De beelden staan enkele ooggetuigen dan ook nog helder op het netvlies. “Nadat er iemand op de baan van de botsauto’s op de grond lag, werd er nog tegen zijn hoofd geschopt”, vertelt één van hen. “Er kwam een hoop bloed bij kijken.”

Getuigenoproep

“Andere omstanders hebben vrijwel onmiddellijk 112 en politie gebeld”, vertelt een ooggetuige. “Eén van de jongens werd op het gezicht geslagen en daarna volgde het ‘kopschoppen.’” Politie Horst aan de Maas is op zoek naar ooggetuigen die het incident gefilmd hebben. Zij vraagt in dat geval contact op te nemen door te bellen naar 0900 - 8844 en daarbij zaaknummer PL2300-2023147606 te vermelden.

#GedraagOw

Op de plek van de mishandeling, het Lambertusplein, werd een week geleden nog een gedenkteken voor Guus Janssen onthuld. De 21-jarige Horsternaar werd op carnavalsmaandag 2022 het slachtoffer van zinloos geweld. Dat juist op deze plek een week later een mishandeling plaatsvond waarbij zinloos geweld werd gepleegd, voelt voor veel Horsternaren dan ook extra wrang. Een slachtoffer werd zondag in één van de twee ambulances behandeld. Hoe het met hem is is onbekend.