Tour Der Ongeschoren Benen Classic doorkruiste Gemeente Horst aan de Maas

wo 6 sep., 14:32 Algemeen
Afbeelding

De zevende editie van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic vond op zondag 3 september plaats, en kwam voor het eerst door verschillende dorpen in de gemeente Horst aan de Maas. De karavaan, met bekende deelnemers zoals Guus Meeuwis en Frank Lammers, legde een tocht van ongeveer 114 kilometer af door de Limburgse en Brabantse Peel.

De start vond plaats in het Brabantse Lierop, waarna de route via een groot deel van Horst aan de Maas terugliep naar Liessel. Het evenement, oorspronkelijk begonnen als een fietstocht van zanger Guus Meeuwis en zijn wielervrienden, was dit jaar een groot succes, aldus Rowwen Hèze bandlid Tren van Enckevort. Voor Tren was het een primeur, aangezien hij voor het eerst zelf meefietste. 

Mark van Hoorik, de organisator van het evenement, vroeg Tren al zes jaar lang om deel te nemen. Aangezien Trapperie de Werkplats in zijn thuisdorp Sevenum diende als pauzeplaats, kon hij geen nee meer zeggen. Tren was vol lof over de tocht: “Het weer was prachtig en alles was goed georganiseerd. We fietsten in een goed tempo van Lierop naar Sevenum. Dit smaakt naar meer, en ik ga volgend jaar zeker weer meedoen.”

Gezelligheid

Naast Tren fietsten ook zijn medebandleden van Rowwen Hèze mee, evenals andere bekende namen als Tom Dumoulin, Guus Meeuwis, Frank Lammers en Leo Alkemade. Volgens Tren valt zijn thuisdorp Sevenum in de smaak bij zijn vrienden. “Guus Meeuwis en Frank Lammers stapten tijdens de pauze in Sevenum meteen de Trapperie binnen. Guus gaf al aan dat ze hier vaker naartoe willen komen, bijvoorbeeld met een Brabantse entourage.” Volgens het bandlid van Rowwen Hèze, staat de Tour Der Ongeschoren Benen vooral voor gezelligheid. “Het wedstrijdelement is niet zo belangrijk. De tour is een geweldige gelegenheid om samen te genieten en over vanalles en nog wat te praten.”

Trapperie de Werkplats

De route van de tocht verschilde dit jaar van voorgaande edities. In plaats van van Liessel naar Valkenburg te fietsen, bracht de tour de karavaan langs verschillende dorpen in de gemeente Horst aan de Maas, waaronder Sevenum. Rond het middaguur werd de karavaan verwacht op het Raadhuisplein in Sevenum bij wielercafé De Werkplats. Ploegleider Stef van den Brandt van de Trapperie kijkt met tevredenheid terug op het evenement: “Het is een prachtige gelegenheid voor zowel jong als oud, en het trekt veel toeschouwers. Het was voor ons de eerste keer dat we hierbij betrokken waren. We zijn in februari begonnen met de voorbereidingen, en het was een flinke organisatorische klus, maar het is zowel voor ons als voor de deelnemers uitstekend bevallen. We verwachten dan ook dat de Tour Der Ongeschoren Benen Classic volgend jaar opnieuw langskomt bij Trapperie de Werkplats.”

Tekst: Milou Peelen