Nieuwe vriendschappen opdoen én lekker eten: in Horst kan het binnenkort voor alle leeftijden

22 jun 2023, 09:36 Algemeen
Afbeelding

Wat enkele jaren geleden begon als initiatief om tieners uit Horst aan de Maas bij elkaar te brengen, wordt nu uitgebreid naar andere leeftijdscategorieën. Onder de vlag van Vriendschapsvuur organiseert Barbara Derix, in samenwerking met Horster restaurants, binnenkort gezellige etentjes voor mensen die behoefte hebben aan het opdoen van nieuwe contacten en vriendschappen. De eerste editie staat gepland op donderdag 6 juli, voor mensen tussen de 40 en 55 jaar.

Nadat Barbara samen met andere initiatiefnemers op diverse fronten avonden organiseerde voor de jongeren van Horst aan de Maas, kwam als vanzelf de vraag vanuit andere leeftijdscategorieën of ze ook iets voor hen kon betekenen. “Een gezellige avond, met eten erbij”, verduidelijkt ze. “Waar nieuwe vriendschappen en contacten worden opgedaan, onder het genot van een lekker hapje.”

Wisselend gezelschap

Zo gezegd, zo gedaan. Barbara ging met de vraag aan de slag en toverde een nieuw initiatief uit haar hoge hoed. Voor verschillende leeftijdscategorieën - de eerste avond richt zich op mensen uit Horst aan de Maas tussen de 40 en 55 jaar - gaat ze gezellige avonden, inclusief een driegangendiner, organiseren. Het eerste wapenfeit vindt plaatst op donderdag 6 juli, vanaf 19.00 uur. “Het gaat erom dat mensen die dat willen, nieuwe mensen leren kennen. Je mag je aanmelden in je uppie, of met een groepje”, legt ze uit. “Er wordt iedere gang van tafelgezelschap gewisseld, waardoor je veel nieuwe mensen leert kennen op één avond. Dit in de hoop dat het met een aantal klikt.”

Vriendschappen ontstaan

Eten is verbinden. Dat is dan ook precies waar het om draait bij deze nieuwe activiteit van Vriendschapsvuur. “Ontmoeten en verbinden gaat perfect samen met een hapje eten. Ook al hebben de deelnemers uiteindelijk maar één leuke en gezellige avond, waar verder niets uit voortkomt, dan nog is het geslaagd”, vertelt Barbara. Al hoopt ze natuurlijk dat er vriendschappen ontstaan tijdens de avonden. “Hoe fijn is het als er een bepaalde klik is en mensen deze zomer al samen ergens wat kunnen gaan drinken, een ijsje eten of er een dagje tussenuit gaan.”

Eens per maand

Ze vindt het belangrijk dat de avonden naast een sociaal, ook een betaalbaar karakter hebben. Ook omdat ze het initiatief wil uitbreiden naar andere leeftijdscategorieën. “De eerste keer wordt het een driegangendiner voor 40 tot 55-jarigen, maar andere leeftijden gaan volgen. Het menu en de activiteit zal aansluiten bij de betreffende leeftijdsgroep”, verduidelijkt ze. Barbara benaderde een restaurant in Horst met de beschikking over een aparte ruimte waar ze met haar gezelschap kan plaatsnemen. “De eerste keer zal het eten zo’n drie tientjes kosten”, voorspelt ze. Idealiter wil ze, afhankelijk van de behoefte, eens per maand een avond onder de vlag van Vriendschapsvuur organiseren, voor mensen die behoefte hebben aan het opdoen van nieuwe contacten in hun eigen gemeente.

Geïnteresseerden voor het diner op donderdag 6 juli én mensen die mee willen denken over de opzet mogen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar barbara@vriendschapsvuur.nl