Koninklijke onderscheiding voor Ger Hesen uit Horst

6 jun 2023, 08:50 Algemeen
Afbeelding

Ger Hesen (75) uit Horst is vrijdagavond 2 juni benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Ryan Palmen ontving hij in het Parkhotel Horst het lintje wegens zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging RKsv Wittenhorst. 

Ger is al vanaf media jaren zeventig actief voor RKsv Wittenhorst als teamleider en lid van de activiteitencommissie. Daarnaast was hij 21 jaar kaderlid, in verschillende hoedanigheden. Lid van het jeugdbestuur, voorzitter van het jeugdbestuur en de grootste uitdaging: penningmeester van het hoofdbestuur, een functie met veel verantwoordelijkheid en een uitgebreid takenpakket in een periode van aanzienlijke groei van de vereniging. Gedreven door zijn liefde voor de club en een niet aflatend plichtsbesef werkte Ger vaak tot in de vroege uurtjes om de losse eindjes weer aan elkaar te knopen. Met persoonlijke eigenschappen als secuur, bedachtzaam en ietwat terughoudend op de tong, gecombineerd met een van nature rustige uitstraling en een innemende persoonlijkheid heeft hij perfect invulling gegeven aan het penningmeesterschap.

Daarnaast is hij vanaf 2010 lid van de parkcommissie, een club van ietwat ‘oudere’ verenigingsleden die zich met hart en ziel inzetten voor het onderhoud van het sportpark in de breedste zin van het woord. Of het nu poetswerkzaamheden zijn, schilderwerk of reparatieklusjes, Ger draait zijn hand er niet voor om.

Ger is sinds een aantal jaren lid van de kantinecommissie en draagt zorg voor het kasbeheer. Bovendien is hij sinds 2012 contactpersoon namens Wittenhorst bij Stichting Jeugdvoetbaldagen. Tijdens de Jeugdvoetbaldagen, die plaatsvinden op Sportpark ter Horst, zijn kinderen in de leeftijd van 5,5 tot en met 16 jaar vijf dagen lang met allerlei vormen van voetbal bezig. Ger regelt in die week alles wat te maken heeft met kantine en catering. De stichting heeft al vele jaren op hem kunnen bouwen en hoopt dat ook nog vele jaren te doen.

Daarnaast was Ger gedurende acht jaar vrijwilliger bij KBO afdeling Horst. Hij was lid van de kascontrolecommissie, begeleider van een lange afstand wandelgroep en organisator en begeleider van fietstochten. 

Ger wordt omschreven als sociaal, betrokken en betrouwbaar. Iemand waar je altijd op kunt rekenen en die je als vereniging niet kunt en wilt missen. Hij werd voor bovengenoemde verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door de heer Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas, tijdens de vrijwilligersavond van voetbalvereniging RKsv Wittenhorst op vrijdag 2 juni.