Verjaardagsbox voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

1 jun 2023, 07:08 Algemeen
Afbeelding

Het is een schrijnende realiteit dat maar liefst honderdduizend kinderen in Nederland hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege financiële beperkingen thuis. Soms gaan ouders zelfs zo ver dat ze hun kinderen ziek melden om onder het trakteren op school uit te komen. Gelukkig is er nu een lichtpuntje voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in Horst aan de Maas: de verjaardagsbox.

Deze bijzondere verjaardagsbox is mogelijk gemaakt door Stichting Jarige Job. De box, met een waarde van 35 euro, zit boordevol feestelijke slingers, ballonnen, een taartmix, een cadeau en traktaties voor op school. Op deze manier kunnen ouders, samen met de broertjes en zusjes van de jarige, een echt verjaardagsfeest organiseren. Ze versieren het huis met kleurrijke slingers, bakken een smakelijke taart en pakken het cadeau feestelijk in. Op school kan de jarige Job vol trots trakteren op iets lekkers voor de hele klas en zich helemaal onderdeel voelen van het feestgedruis.

In de gemeente Horst aan de Maas werken Stichting Jarige Job en Stichting Leergeld nauw samen om deze waardevolle verjaardagsboxen beschikbaar te stellen. Als u een verjaardagsbox wilt aanvragen voor een kind tussen de 4 en 18 jaar oud, dat deel uitmaakt van een gezin met een besteedbaar inkomen rond het bijstandsniveau, kunt u ten minste twee maanden voor de verjaardag een e-mail sturen naar info@leergeldhorstaandemaas.nl. Het initiatief van Jarige Job is er niet alleen voor gezinnen met een laag inkomen, maar ook voor werkende ouders en ondernemers die het financieel zwaar hebben.

Dankzij deze verjaardagsbox kunnen kinderen die het minder breed hebben, toch een onvergetelijke verjaardag beleven. Het is een manier om hen te laten weten dat ze gezien en gewaardeerd worden, ongeacht de financiële situatie van hun gezin. Het brengt niet alleen vreugde op de verjaardag zelf, maar draagt ook bij aan het gevoel van inclusie en gelijkwaardigheid binnen de schoolgemeenschap. De verjaardagsbox is een geschenk van liefde en solidariteit, en het is een prachtig voorbeeld van hoe de gemeenschap samenkomt om voor elkaar te zorgen.