Activiteiten COC Limburg breiden zich uit naar Horst aan de Maas

1 jun 2023, 07:07 Algemeen
Afbeelding

COC Limburg, de LHBTIQ+-organisatie van Limburg, is drukdoende met het opbouwen van lokale afdelingen. Sinds kort is er een subafdeling in Venray, waar ook het werkgebied van Horst aan de Maas onder valt.

COC Limburg streeft er naar om in alle gemeenten de belangen van de LHBTIQ+-gemeenschap te behartigen. Dat doen ze onder andere door activiteiten te organiseren die zich speciaal richten op deze community. Waar mensen uit deze gemeenschap voorheen uit moesten wijken naar grote steden, komt daar nu verandering in. COC Limburg Venray was reeds actief in Venray, en breidt de activiteiten nu ook uit naar onder andere Horst aan de Maas.

Activiteiten

Onder de vlag van COC Limburg Venray worden er reeds diverse activiteiten georganiseerd, die ook voor deze gemeenschap in Horst te bezoeken zijn. Zo is er bij Café de Uitmarkt in Venray zes keer per jaar een ‘Queer Borrel’, waar mensen elkaar ontmoeten en het gesprek aangaan. Verder wordt er vanaf juli iedere maand een ‘Queer podcast’ uitgezonden, om informatie te delen omtrent LHBTIQ+-gerelateerde thema’s en kan men voor LHBTIQ+-gerelateerde zaken terecht bij ‘Queercare’, het zorgloket voor deze gemeenschap. Op queercare.nl zitten iedere dinsdag en donderdag van 18.00 tot 22.00 uur professionals klaar om vragen te beantwoorden. Eén van de hoogtepunten van het jaar is de roze dinsdag tijdens de kermis in Venray, waar een gezellig programma is samengesteld voor deze community.