Plek voor 84 woningen bij eerste bouwfase ‘t Mäöleveld in Sevenum

1 jun 2023, 07:08 Algemeen
Afbeelding

Het onwerpbestemmingsplan van één van de grotere bouwprojecten in Horst aan de Maas, ‘t Mäöleveld in Sevenum, ligt de komende periode ter inzage. Er kunnen zienswijzen ingediend worden voor het plan, waarbij tijdens de eerste fase ruimte is voor 84 woningen.

Het project in Sevenum moet in belangrijke mate bijdragen aan de ambitie van het Horster College van B&W om de bouw van duizend woningen te vergunnen tot 2025. De 84 woningen die tijdens de eerste fase van het project gebouwd worden, maken onderdeel uit van een totaal van 150 woningen die uiteindelijk moeten verrijzen op de locatie in Sevenum. Daarmee is het project één van de belangrijkste peilers onder de uitgesproken ambitie, waarbij het draait om de realisatie van sociale en betaalbare woningbouw. In maart van dit jaar investeerde de gemeente samen met provincie Limburg al 8,3 miljoen euro die hieraan ten goede moet komen.

Overige projecten

Het project bij ‘t Mäöleveld is één van de vele bouwprojecten die momenteel in Horst aan de Maas in de steigers staat. Zo wordt er op de locatie van basisschool De Wiesterbeek in Horst gemikt op 33 nieuwe woningen en gaat het bij een bouwproject in Tienray om 65 woningen. Daarnaast bevindt het bouwproject de Afhang zich inmiddels bij fase D, waarbij het gaat om 80 woningen. Het Siebersbroek in Lottum (52 woningen), Wouterstraat in America (48 woningen), Meteriks Veld 2 (102 woningen) het PETC+ terrein in Hegelsom (101 woningen) en de Comert en Kloosterstraat in Grubbenvorst (75 woningen) moeten er mede voor zorgen dat aan de noodzaak voor betaalbare woonhuizen in Horst aan de Maas wordt voldaan

Gezonde wijken

Bij het ontwerpbestemmingsplan dat hoort bij de eerste fase van ‘t Mäöleveld staat ‘bouwen naar behoefte’ centraal. Het is volgens de gemeente een voorbeeld van hoe gezonde wijken met veel ruimte en veel groen, biodiversiteit en klimaatadaptatie ontwikkeld worden. Daarbij is er ruimte voor ontmoeting en spelen. Het ontwerp van de nieuwe wijk kwam mede tot stand dankzij suggesties van inwoners.