Tientallen bekeuringen uitgedeeld bij grote verkeerscontroles

22 mei 2023, 10:24 Algemeen
Afbeelding

De politie heeft vrijdag 19 mei een aantal grote verkeerscontroles gehouden. ‘s Middags werd er gecontroleerd op de Tienrayseweg tussen Horst en Tienray en ‘s avonds in Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Grubbenvorst. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven.

De afgelopen tijd hebben er op de Tienrayseweg een aantal ernstige verkeersongevallen plaatsgevonden, waarbij er bij enkele aanrijdingen sprake was van het vermoeden van alcohol en/of drugsgebruik. Daarom besloot de politie op deze locatie een verkeerscontrole te houden. Tientallen bestuurders werden gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik, maar niemand bleek onder invloed te zijn. Wel werden er verschillende bekeuringen uitgeschreven. Zo was er twee keer sprake van het niet dragen van de autogordel, één keer van defecte verlichting en één keer van het vasthouden van de mobiele telefoon. Ook werd twee keer het snelheidslimiet overschreden en is er drugs in beslag genomen.

Vrijdagavond werden Broekhuizen en Broekhuizenvorst onder de loep genomen. Ook hier werden bestuurders gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. Eén bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Daarnaast werd er een bestuurster rijdend aangetroffen waarvan het rijbewijs al eerder was ingevorderd in verband met een verkeersmisdrijf. Daarnaast werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van het snelheidslimiet, het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet dragen van een helm. 

De avond werd afgesloten met een controle in Grubbenvorst. Hier zijn twee bestuurders van de weg gehaald die onder invloed van alcohol of drugs waren. Daarnaast werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid.