Organisatie gezamenlijke collecte Horst tevreden met opbrengst

15 mei 2023, 13:06 Algemeen
Afbeelding

De gezamenlijke collecteweek in Horst, waar geld werd opgehaald voor in totaal veertien goede doelen, heeft een bedrag van ruim 44.000 euro opgeleverd. Dat is in lijn met de opbrengst van de collecte een jaar eerder.

De organisatie van de gezamenlijke collecte is dan ook tevreden. “Zeker gezien de huidige inflatie”, vertelt één van de organisatoren. In totaal kwam er 44.455 euro binnen. Net iets minder dan een jaar eerder, toen de opbrengst met 44.652 euro hoger uitviel. In totaal deden 2.760 Horstenaren een bijdrage tijdens de collecteweek. Zij doneerden gemiddeld meer dan een jaar eerder: 16,11 euro tegenover 15,52 in 2022.

QR-Code

In totaal maakten 350 vrijwilligers in Horst de collecte voor Alzheimer Nederland, Amnesty International, Epilepsiefonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Hartstichting, Het Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Long Fonds, Maag Lever Darm Stichting, Kinderhulp, Nederlandse Brandwonden Stichting, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds en Reumafonds mogelijk. Nieuw dit jaar was de collecte via het scannen van een QR-Code. “Ruim 11 procent van de gevers maakte gebruik van deze optie en dat is voor ons voldoende om deze mogelijkheid ook komend jaar aan te bieden”, aldus de organisatie.