Tien zakken zwerfafval in Meerlo

21 mrt 2023, 16:29 Algemeen
Afbeelding

Vrijwilligers hebben zaterdag 18 maart weer zwerfafval opgeruimd in Meerlo. Opvallend was deze keer dat twee jonge inwoners mee hebben gedaan.

De 6-jarige Levi Verstappen hielp zijn vader mee bij het inzamelen van het zwerfafval. Het resultaat van een ochtend zwerfvuil inzamelen is in totaal tien volle zakken afval. En ook deze keer werden bijzondere voorwerpen gevonden in de plantsoenen en bermen zoals bankpasjes en een rijbewijs. Die zijn overigens teruggebracht naar de wettelijke eigenaar. Drie plaatsen in Meerlo verdienen extra aandacht: het betreft de Peschweg waar erg veel plastic- en foliesnippers lagen, de Holstraat waar geregeld zakken met restafval worden gedumpt en het gebied Dorpbroekstraat/Tienrayseweg waar deze keer eierdoosjes, blauwe plastic, koffiebekers en lege sigarettenpakjes lagen.

De vrijwilligers werden na afloop bij de KBO op de Speulplaats getrakteerd op een bakje koffie of thee en een stukje vlaai. Tijdens het napraten constateerden de vrijwilligers dat over het algemeen in het centrum en in de bebouwde kom schoon is.