Man zonder visum in arbeidsmigrantenpendelbus aangehouden in Grubbenvorst

13 mrt 2023, 13:38 Algemeen
Afbeelding

De politie heeft zondag 12 maart een man aangehouden, nadat een personenbus met een buitenlands kenteken op de A73 tussen Horst en Grubbenvorst ter controle werd onderworpen. Het bleek te gaan om een pendelbus voor arbeidsmigranten en het visum één van de inzittenden bleek al 1,5 jaar verlopen.

Toen de politie op de A73 het kenteken van de bus controleerde, bleek dat de bus enige tijd geleden betrokken was bij een verdachte situatie. Daarom werd besloten het voertuig en de inzittenden aan een controle te onderwerpen. Eén van de inzittenden verklaarde niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs. Na wat doorvragen kregen de agenten toch een paspoort van hem in handen. De man bleek van buiten de Europese Unie te komen en is dus visumplichtig in Nederland. Het benodigde visum was echter al bijna 1,5 jaar verlopen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor illegaal verblijf in Nederland. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en zal moeten terugreizen naar het land van herkomst.