Mogelijk strandpaviljoen aan de Maas in Grubbenvorst

1 mrt 2023, 07:08 Algemeen
Afbeelding

Op dit moment wordt de mogelijkheid onderzocht of een strandpaviljoen op het strandje aan de Maas in Grubbenvorst haalbaar is. Een initiatiefgroep heeft al een aantal verkennende gesprekken gevoerd met de gemeente en Rijkswaterstaat. De uitkomst van deze gesprekken is door alle partijen als positief ervaren en daarom wordt het tijd voor de initiatiefgroep om de volgende stap te zetten. Onderdeel hiervan is het op zoek gaan naar potentiële ondernemers die het paviljoen zouden willen exploiteren. Wim Seegers, lid van de initiatiefgroep, legt de plannen uit.

In 2022 vond een eerste bijeenkomst plaats omtrent het potentiële strandpaviljoen met enkele inwoners uit Grubbenvorst uit verschillende organisaties. “Er leefde in het dorp al lang de behoefte om de band tussen de Maas en het dorp te versterken. Een strandpaviljoen kan hier de perfecte bijdrage aan leveren. Daarnaast stimuleert een paviljoen ook de Maasrecreatie voor de inwoners en bezoekers van Grubbenvorst”, legt Wim de eerste ideeën omtrent het project uit. “Op basis van deze eerste bijeenkomst is vervolgens de initiatiefgroep ontstaan die er samen de schouders onder wil zetten.” En niet alleen de initiatiefgroep is enthousiast, want het plan wordt breed gedragen in de regio. “In het verleden heeft ‘Gewoën Grubbevors’ al een aantal recreatieve voorzieningen aangebracht op het strandje en zij ziet goede kansen om met het paviljoen de verblijfsfunctie te versterken en verbreden. Ook de dorpsraad van Grubbenvorst ziet de realisatie van een paviljoen als een welkome versterking van de recreatie in Grubbenvorst.”

Het idee

De initiatiefnemers hebben al een aantal ideeën voor de invulling van het paviljoen op papier staan, maar er is ook nog ruimte om na te denken over extra concepten. “Het lijkt ons een goed idee om een paviljoen te creëren met horecafunctie met daarnaast de mogelijkheid om als basis te fungeren voor wateractiviteiten of wandelingen over de maasoeverpaden.

Daarnaast lijkt ons een educatieve functie met informatie over de Maas zoals hoogwater, flora, fauna en de Maas in oorlogstijd een interessant idee”, vertelt Wim over de invulling. Verder zijn er ook wat eisen die zeker gehonoreerd moeten worden betreft het paviljoen. “Belangrijk is dat het paviljoen demontabel is. Bij hoogwater moet het dan ook binnen 24 uur verwijderd kunnen worden. Daarnaast moet het paviljoen via een goed toegankelijk pad bereikbaar zijn vanaf het veer.” Nu het plan dus steeds concretere vormen begint aan te nemen, is de initiatiefgroep opzoek naar ondernemers die het paviljoen zouden willen exploiteren. Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar strandpaviljoengrubbenvorst@gmail.com om zo in contact te komen met de initiatiefnemers en de mogelijkheden te bespreken. “Ons streven is om in het voorjaar van 2024 het strandpaviljoen te realiseren en alle inwoners en bezoekers van Grubbenvorst te kunnen ontvangen”, vertelt Wim over de termijn van het project.