Grote verkeerscontrole in Sevenum

7 feb. 2023, 11:36 Algemeen
Bas Kleuskens
Afbeelding

Aan de Midden Peelweg in Sevenum werd vrijdagavond 3 februari een grote verkeerscontrole georganiseerd. Deze controle was opgezet door studenten van de politieacademie. In totaal werden ruim 200 voertuigen gecontroleerd tussen 19.00 en 01.00 uur en werden er meerdere overtredingen en misdrijven vastgesteld.

Tijdens de controle werd er niet alleen gecontroleerd op naleving van de verkeersregels, maar er was ook speciale aandacht voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Het basisteam Horst, Peel en Maas kreeg bij de controle onder andere bijstand van het Team Verkeer, de Landelijke Eenheid en de douane. Ook de Belgische politie hielp mee. Middels dit soort controles wil de politie niet alleen bijdragen aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers, maar ook criminelen die zich verplaatsen op de openbare weg in beeld brengen en aanpakken.

Verschillende overtredingen

Er werden meerdere bekeuringen uitgedeeld tijdens de controle. Onder de ruim 200 gecontroleerde voertuigen bevonden zich onder andere vier chauffeurs die reden met defecte of geen verlichting, één chauffeur overschreed de maximumsnelheid, zeven automobilisten waren onder invloed van drugs en één automobilist was onder invloed van alcohol. Ook waren er drie bestuurders die hun telefoon vasthadden tijdens het rijden. Twee keer werd er een rijbewijs ingevorderd. 

Lachgas

De politie nam verder een halsketting voor een hond geschikt voor stroomstoten in beslag, een gebruikershoeveelheid hash en een busje waarin 203 flessen lachgas werden vervoerd. Er werd ook een auto uit het verkeer gehaald voor technisch onderzoek.