Tim Schoeber uit Horst

13 jul 2023, 12:32 Geplukt
Afbeelding

Je hart volgen en vooral doen wat je leuk vindt: daar staat hij voor. Het heeft hem al vele kansen opgeleverd en ervoor gezorgd dat hij risico’s durft te nemen. Hij oefende verschillende functies uit binnen Haegens Media, waar hij inmiddels al meer dan vijf jaar met veel plezier werkt. Deze week wordt Tim Schoeber (24) uit Horst geplukt.

Hij is een geboren en getogen Horstenaar, maar toch speelt een groot gedeelte van zijn leven zich in naastgelegen gemeente Venray af. Dat heeft alles te maken met de middelbare school waar Tim voor koos. “Ik was ervan overtuigd dat ik het groen in wilde en koos daarom voor het Citaverde (inmiddels Yuverta, red.) in Horst”, legt Tim uit. “Het leek me leuk om met mijn handen te werken en ik zat niet graag binnen. De jongens die ik daar leerde kennen, vormen nog altijd mijn vriendengroep. Zij komen voornamelijk uit Oirlo en Venray.” Tim had het leuk op de middelbare school, maar toch veranderde zijn visie door de jaren heen. “Ik heb destijds twee snuffelstages gedaan. Eerst heb ik twee weken lang op een camping in het onderhoud gewerkt, wat ik wel leuk vond.” Toch was er iets wat Tim meer aantrok. “Fotografie was altijd al een hobby van me en ik vond het leuk om te filmen. Ook was ik handig met computers. Toen ik een tweede snuffelstage mocht doen, koos ik voor een webdesignbureau. Dat beviel zo goed, dat ik besloot mijn vervolgopleiding in deze richting te kiezen.”

De creatieve kant op

De keuze viel uiteindelijk op een creatieve opleiding bij SintLucas in Eindhoven. “Ik heb daar mediavormgeving en technologie gestudeerd”, geeft Tim aan. “Op SintLucas werk je in een soort piramide. Je krijgt eerst een heel breed aanbod aan vakken, wat voor mij fijn was. Ik vond alles tof om te doen en kon me door de opleiding heen uiteindelijk meer verdiepen in één onderwerp.” Tim studeerde uiteindelijk af als interactief vormgever. “Dit houdt in dat je websites en apps ontwerpt en kijkt naar het klikgedrag van mensen. Er zit dus ook een stukje psychologie in, dat vind ik heel interessant.”

Dylan Haegens

Omdat Tims interesse bij social media en video lag, solliciteerde hij voor zijn afstudeerstage bij het bedrijf van YouTuber en acteur Dylan Haegens. “Ik mocht op gesprek komen en er was meteen een klik”, glundert Tim.

Nadat hij zijn stage succesvol afrondde en zijn diploma haalde, wist Tim niet direct wat hij nu wilde. “Ik twijfelde om nog een vervolgopleiding te doen, maar ik was ook voor mezelf begonnen op het gebied van design en websites. Daarom besloot ik uiteindelijk als zzp’er te starten en te kijken hoe dat uiteindelijk zou bevallen.” Daarnaast kreeg hij het aanbod van Dylan om toch nog als freelancer parttime te blijven werken. “Dat was perfect, dus het halfjaar dat volgde, werkte ik twee dagen bij Haegens Media en de andere dagen richtte ik me op eigen klussen.”

Hart volgen

Na een halfjaar kreeg Tim echter het aanbod om vast in dienst te komen bij Haegens Media. “Toen was de keuze snel gemaakt”, lacht hij. “Ik had het daar ontzettend naar mijn zin en was blij met het aanbod.”

Inmiddels werkt Tim hier al 5,5 jaar met veel plezier en in die tijd heeft hij een grote variatie aan functies bekleed. “Ik kwam daar voor een design-stage, maar na verloop van tijd vroeg Dylan of ik ook wilde editen, dus dat deed ik daarnaast. Ook ben ik tijdens mijn stage geluidsman geweest.” Na zijn stage nam Tim fulltime de rol van editor en geluidsman op zich. “Ik ben inmiddels doorgegroeid naar de marketingman”, lacht hij. Iets heel anders, maar Tim voelt zich als een vis in het water op de marketingafdeling. “Er zijn heel veel gave plannen waar ik me nu mee bezighoud”, vertelt hij. “In vijf jaar tijd is er veel veranderd, maar ik ben ontzettend blij met waar ik nu sta.” Het geheim hierachter? “Je hart volgen. Ik heb altijd gekeken wat ik leuk vond en daarnaar gehandeld”, legt Tim uit. “Daarom heb ik uiteindelijk zo’n grote switch gemaakt van een groene opleiding naar uiteindelijk een functie in de marketing en social media.”

Oirlo

Ondanks dat hij beroepsmatig een hele andere kant opging, bleef hij optrekken met de jongens die hij op het Citaverde leren kennen. “Die klik is nog steeds super. Zij komen allemaal grotendeels uit Oirlo, dus ik ben daar veel te vinden.” In Oirlo doet Tim dan ook veel vrijwilligerswerk. “Ik zit in het bestuur van Zomaarpop en help ieder jaar mee met de organisatie. Ook doe ik een aantal dingen voor de soos daar.”

Niet alleen zijn (vrijwilligers)werk en vriendenkring bevindt zich in onze buurgemeente. Ook zijn vriendin Maud heeft Tim daar leren kennen. “We kennen elkaar al een jaar of zes, maar vorig jaar sloeg opeens de vonk over”, lacht hij. “Zij woont in Oirlo, dus dat zorgt ervoor dat ik nóg meer daar te vinden ben.”

Ook wanneer hij de voetbalschoenen aantrekt, doet hij dit in Oirlo. “Wel ben ik als klein jongetje bij Wittenhorst begonnen en heb daar tot mijn 13e gespeeld.” Een polsblessure gooide echter roet in het eten. “Ik ben keeper en hierdoor kon ik niet meer spelen. Daarna verwaterde de interesse ook een beetje.” Toch pakte Tim zijn hobby op 18-jarige leeftijd weer op en keept hij inmiddels al weer een aantal jaar in het vriendenteam van Oirlo. “Ook heb ik een seizoenskaart bij VVV-Venlo, dus we gaan regelmatig met de vrienden naar Venlo. Dat is heel gezellig.”

Muziek

In het beetje vrije tijd dat hij nog overhoudt, vindt Tim het leuk om muziek te maken. “Samen met een vriend ben ik een paar jaar geleden voor de grap begonnen met draaien. Een vriend van ons was prins geworden en wij hebben toen een middagje voor de muziek gezorgd.” Dit beviel zo goed, dat het tweetal steeds vaker de vraag kreeg of ze wilde komen draaien op verschillende feestjes. “Dat doe ik vooral in de gemeente Venray, maar ik zou ook zeker graag op een feestje in Horst staan.”

Tekst: Floor Velthuizen

Beeld: Rita Kuenen Fotografie