ATB-toertocht in Melderslo

zondag 2 april 2023 8:30

Mountainbikeclub Neetfit uit Melderslo organiseert op zondag 2 april een ATB-tocht. De tocht is uitgezet over een gevarieerd parcours van 30, 45 en 65 kilometer dat voor iedereen begaanbaar is.

De in vergelijking met eerdere jaren grotendeels vernieuwde route voert door de Swolgense bossen naar het Schuitwater en vandaar via de Houthuizer velden naar de pauzeplaats. Hier ontvangen de deelnemers sportdrank en koek. Vervolgens gaat de route langs de Maas terug naar het Schuitwater, de Swolgense bossen en de startplaats. Het gebied wordt gekenmerkt door een stevige bodem waarbij brede paden worden afgewisseld met single tracks en snelle, vlakke delen met korte, pittige klimmetjes. Ook bij nat weer blijft de ondergrond goed begaanbaar. In totaal moeten omstreeks 120 hoogtemeters worden overwonnen.

Na afloop bestaat er gelegenheid om de fiets af te spuiten en kan onder het genot van een stukje vlaai in de kantine van sportpark De Merel in Melderslo worden nagepraat. De inschrijflocatie is Eikelenbosserdijk 6 in Melderslo. Starten is mogelijk tussen 08.30 en 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.neetfit.webs.com

Locatie