ZON en KFG willen fuseren

18-2-2010 door: Redactie
De co÷peraties ZON en Koninklijke FruitmastersGroep zijn in gesprek over samenwerking en onderzoeken in dit kader de mogelijkheden van een fusie. Tijdens bijeenkomsten met vertegenwoordigers van de leden van beide co÷peraties is dit voorgenomen onderzoek vorige week donderdag besproken. Het streven is om voor de zomer nader uitgewerkte plannen voor te leggen aan de afzonderlijke ledenvergaderingen van ZON en Fruitmasters, die uiteindelijk besluiten over een fusievoorstel.

Nadat vorig jaar FloraHolland vestiging Venlo en bloemenveiling Landgard uit Herongen besloten te fuseren, volgt nu coöperatie ZON die met Fruitmasters verder wil. Inmiddels zijn leden, medewerkers, ondernemingsraden, klanten en vakbonden geïnformeerd.

Beide coöperaties zijn actief in de voedingstuinbouw en leveren producten en diensten in de groente- en fruitmarkt. Door het samenbrengen van de organisaties kunnen ZON en Fruitmasters beter inspelen op de vraag van de markt. Voordelen zijn een groter marktbereik, meer commerciële slagkracht, groter onderscheidend vermogen, kostenbesparingen en daardoor optimale uitbetaalprijzen en concurrerende tarieven voor de ledentelers. De ontwikkelingen in de bedrijfsketen van groente en fruit vragen om schaalvergroting en een nieuwe rol voor de coöperatie. In de markt is de trend van specialisatie zichtbaar; tegelijkertijd vragen klanten steeds meer om een breed assortiment van groente en fruit en nieuwe serviceconcepten. Gezamenlijk verwachten ZON en Fruitmasters beter te kunnen inspelen op deze vraag met een breed en onderscheidend aanbod dat direct afkomstig is van de bron.

ZON en Fruitmasters zijn sterk geworden in hun specialisme, groente respectievelijk fruit. Gezamenlijk kunnen en willen zij inzetten op vernieuwing van de bedrijfsketen. Beide organisaties hebben een lange coöperatieve historie, een vergelijkbare marktfilosofie en marktstrategie en delen het belang dat wordt gehecht aan betrokkenheid van leden. De komende maanden worden gebruikt voor verder onderzoek. Dit gebeurt in samenwerking met de leden en het management van beide organisaties. ZON coöperatie telt 395 leden en heeft 170 medewerkers in dienst.
De jaaromzet bedraagt zo'n 275 miljoen euro. Koninklijke FruitmastersGroep telt 530 leden en heeft 357 medewerkers in dienst met een jaarlijkse omzet van zo'n 275 miljoen euro.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie