Zomerse frittata

1-7-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke ­maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Zomerse ­frittata van verse dop­erwten en munt

Benodigdheden: (4 personen)

  • 30 gram ongezouten boter
  • 1 kleine ui,
  • gehalveerd, in dunne ringen
  • 250 gram verse doperwten
  • (of diepvries)
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel gehakte ­bladpeterselie
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • takjes munt voor de garnering
  • 2½ eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie


Bereiding:

  • smelt 20 gram boter op laag vuur en bak de ui onder af en toe roeren 10 minuten tot hij zacht is, laat daarna afkoelen;
  • kook de erwten gaar in water met zout (2 minuten voor diepvries of 4 minuten voor verse). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken;
  • klop de eieren los met de kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper. Schep de ui en erwten erdoor;
  • verhit de olijfolie en de rest van de boter op middelhoog vuur in een anti-aanbakpan met deksel van 25 cm doorsnee. Schenk het mengsel in de pan en bak 3 min. zachtjes. Duw de randen met een mes terug zodat het vloeibare ei eroverheen kan lopen en kan stollen. Dek de frittata af en bak ca. 4 min. op laag vuur totdat de bovenkant gestold is;
  • laat hem op een verwarmde serveerschaal glijden, bestrooi met munt en snijd in punten.


Deze frittata, is perfect als snelle lunch of gemakkelijk avondmaal. Serveer met wat aangemaakte rucola.

Tip:
lekker als bijgerecht
voor de barbecue

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie