Zomercolumn: Paul van Rengs

26-7-2012 door: Paul van Rengs
Nog niet zo gek lang geleden had ik het met een paar vrienden over de ‘festivalcaravan’ die enkele kameraden van ons ooit gehad hebben. Een bolletje, bouwjaar (ik gok) eind jaren 60, volledig voorzien van een felle artistieke beschildering, gemaakt door cliënten van Oet de Verf in Panningen. De sleurhut heeft jarenlang dienst gedaan als uitvalsbasis voor een kleine groep fervente festivalgangers in wisselende samenstelling. In het huisje op wielen was een collectie van plattegronden, polsbandjes, toegangsbewijzen en andere festivalgadgets te vinden. Een verzameling waaraan je de levensloop van de laatste jaren van deze caravan tot in detail uit af kon lezen. Helaas… de caravan is in de loop van de jaren zo uitgeleefd dat we er vorig jaar in stilte afscheid van hebben genomen.
maskTop
Zomercolumn: Paul van Rengs
maskBottom

Ondanks de drukte die het festivalseizoen voor mij met zich meebrengt en de spaarzame vrije tijd die ik allereerst natuurlijk met mijn vrouw Angèla en mijn zoon Ties door wil brengen, is het bezoeken van tenminste één festival per jaar toch wel een streven. Gewoon, even de boel de boel laten en lekker genieten met de mannen van alles dat een festival te bieden heeft. Afgelopen voorjaar zijn we daarom op zoek gegaan naar een alternatief.

Voor ik het wist hadden we ‘m op de stoep staan: een De Reu-caravan, authentiek Belgisch vakmanschap, ofwel een blik(vanger) op wielen. Een van mijn vrienden had zijn ervaren handelaarsoog laten vallen op een caravan die nog maar enkele dagen op het wereldwijde web aangeboden werd. Voor een schijntje, bijna onwaarschijnlijk. Snel handelen heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt en voor slechts 75 eurootjes hebben we onze nieuwe festivalaccommodatie inclusief originele voortent en authentieke gordijntjes op de kop getikt. Met wat inspanning hebben we de caravan gemoderniseerd en inmiddels ligt er een mooi parketvloertje in. Makkelijk in onderhoud en het ziet er ook nog eens spik en span uit!

Enig speurwerk op internet heeft mij inmiddels geleerd dat er zowaar een De Reu-caravan Club Nederland/België bestaat. Mondje dicht, want als dit uit zou lekken binnen de vriendengroep, zouden we voortaan ook jaarlijks tijdens een heus zomerkamp aansluiting moeten zoeken bij deze clubfanatici, die het voeren van het merk De Reu tot heuse geloofsovertuiging hebben verheven.

Ons pas verworven stukje Belgisch vakmanschap heeft zijn vuurdoop gekend bij het Zwarte Cross Festival. En we hebben nog een verrassing in petto voor onze Festihut. Later dit seizoen keren we terug naar zijn Belgische roots want ook Pukkelpop kan op onze komst rekenen. Misschien toch nog even een slecht-weer-verzekering afsluiten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie