Weerbaarheidstraining scholen

24-12-2009 door: Redactie
Op donderdag 7 januari start op de Doolgaardschool een training weerbaarheid. Een paar dagen later, op maandag 11 januari start zo'n zelfde cursus op de Weisterbeekschool. De training bestaat uit tien lessen van elk één uur.
Aanmelden kan tot en met 3 januari. Alle jongens en meisjes van de groepen 5 tot en met 8 kunnen deelnemen aan de training weerbaarheid/sociale vaardigheden. Ook kinderen van andere basisscholen kunnen aan deze naschoolse training deelnemen. Kinderen die anderen overheersen en/of pesten zijn niet op een goede wijze weerbaar en weten vaak geen goede houding aan te nemen. Ook voor hen is deze training uitermate geschikt.

De training op de Weisterbeekschool wordt gegeven door Mariet Weijs en op de Doolgaardschool door Jos Slots. Er wordt gewerkt met korte gesprekjes, en men is actief bezig met de werkvormen lichaamswerk, rots- en wateroefeningen en zelfverdedigingstechnieken.
Het doel van de training is het vergroten van het zelfvertrouwen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: 'het onderkennen en uiten van gevoelens' en 'lichaamstaal'. Verder is er ook aandacht voor wat te doen wanneer men lastiggevallen wordt en voor vragen als 'waarom valt iemand een ander lastig of pest hij of zij een ander?' Aandacht is er ook voor het leren voelen van grenzen en voor het respecteren en verdedigen daarvan. Ook leren hulp te vragen en te geven en leren je in te leven en rekening te houden met de ander. Daarnaast wordt gekeken naar hoe stevig iemand met beide benen op de grond staat (letterlijk en figuurlijk). Wat kan een leerling goed en wat maakt hem of haar sterk? Ook wordt aandacht geschonken in de training aan het geven en ontvangen van complimentjes.

Zie ook: www.weerbaarheidnoordlimburg.nl.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie