Wandeltuin voor ouderen

29-10-2009 door: Redactie
Voor dementerende ouderen is het moeilijk om zelfstandig op een veilige manier een wandeling te maken. Het door La Providence ingediende projectvoorstel om een tuin aan te leggen, speciaal ingericht voor deze mensen, is gehonoreerd door het Maashorstfonds met een bedrag van 25.000 euro.

Aan het woord is Hans Jonkers, directeur van La Providence: "Wij zijn zeer verheugd over de toekenning van dit bedrag. Door een tuin aan te leggen voor dementerende ouderen verhogen wij de mate van zorg voor deze groep flink." Er ligt een plan klaar voor de inrichting van de tuin. De nadruk ligt op veiligheid en meer beleving voor de dementerende ouderen.

Jonkers vervolgt: "De beleving wordt ingevuld door het verwerken van elementen die de wandelaars kunnen voelen en ruiken. De locatie van de tuin grenst aan de wooneenheden van onze bewoners. Het is een afgesloten binnentuin waardoor verdwalen uitgesloten is. Hierdoor kunnen de dementerende ouderen zelfstandig in de tuin vertoeven. Op deze manier zorgen we voor maximale beleving, naar de mogelijkheden van dementerende ouderen."

De bestaande tuin ziet er al mooi uit, maar is niet geschikt voor de bewoners. "Er zijn bijvoorbeeld te veel obstakels waar de bewoners over kunnen struikelen", vertelt een van de verzorgsters van La Providence.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie