Vragen over vergunningondertekening

17-6-2010 door: Redactie
Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft zaterdag­middag tijdens de opening van het campagnehuis van Raymond Knops in Horst de vergunning ondertekend voor het plaatsen en gebruiken van twee tijdelijke spoorbruggen over de hoofdspoorweg bij Grubbenvorst. De bruggen worden geplaatst in verband met het Oud Limburgs ­Schutters­feest (OLS) in Grubbenvorst. Het Ministerie van Defensie stelt de bruggen beschikbaar en spoorwegbeheerder ProRail zorgt voor de plaatsing. De burgemeester van Horst aan de Maas, Kees van Rooij, heeft deze in het campagnehuis in ontvangst genomen.

De SP vindt de keuze om dit in een CDA campagnehuis te doen niet verstandig en is van mening dat deze ondertekening plaats had moeten vinden in het gemeentehuis, omdat daar belangrijke gemeentezaken ­thuishoren. Officiële zaken horen niet thuis op een plek waar campagne ­gevoerd wordt door een politieke partij. Natuurlijk is het goed dat de burgemeester aanwezig is als er ­landelijke kopstukken op bezoek komen. Als onze gemeente er beter van kan worden, dan is het prima dat de burgemeester actie onderneemt.

Hier is echter sprake van een andere situatie, namelijk het ondertekenen van een vergunning. Door deze gang van zaken is het a-politieke karakter van de functie van de burgemeester ­aangetast. Iets wat voorkomen had kunnen worden door hier het ­gemeentehuis als locatie te kiezen. Verder kan de indruk ontstaan zijn dat hij onderdeel is geworden van de campagne van Raymond Knops. Om dit aan te kaarten heeft de SP vragen gesteld tijdens de gemeente­raadsvergadering. De antwoorden waren voorspelbaar: het hoort bij het ambt van burgemeester om ­ministers te ontvangen en men vroeg zich af waar de SP zich druk om maakte. Volgens de SP-fractie dient daar in de toekomst toch ­kritischer naar gekeken te worden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie