Vissers Olie heeft eerste biobrandstof

24-6-2010 door: Redactie
Burgemeester Kees van Rooij tankte maandag de eerste liters Limburgse biobrandstof. Aan de pomp bij tankstation Vissers in Horst kan vanaf maandag de biobenzine hE15 worden getankt. Dit is een milieuvriendelijke variant van Euro 95. Vissers Olie is de eerste distributeur van biobrandstof in Limburg.

De nieuwe brandstof is een mengsel van normale Euro 95 met 15 procent bio-ethanol. Deze vorm van alcohol is een milieuvriendelijke vervanger van benzine. Volgens Vissers is de CO2-uitstoot lager en is het brandstofverbruik gunstiger dan bij de gebruikelijke benzine.
Al een aantal jaren wordt aan Euro 95 ongeveer vijf procent ethanol toegevoegd. Vanaf 2020 moet alle benzine tien procent ethanol bevatten. Volgens Gerbert Vissers, directeur van Vissers Olie, is de biobrandstof met 15 procent bio-ethanol geschikt voor iedere auto die op Euro 95 rijdt. De biobrandstof van Vissers komt van een bedrijf uit Barendrecht dat al geruime tijd de biobrandstof aanbiedt bij de aangesloten tankstations in de Randstad. "In de Randstad is al meer dan 15 miljoen kilometer gereden met de biobrandstof, en dat ging zonder problemen", aldus Vissers.

Rabobank Maashorst tekende maandag een intentieverklaring om haar wagenpark ook op de nieuwe biobrandstof te laten rijden en burgemeester Kees van Rooij zegde toe dat hij hetzelfde zou voorstellen in het college. "Straks heeft Horst aan de Maas het hoogste alcoholverbruik van Nederland", grapte de burgemeester.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie