VieCuri scoort goed

26-11-2009 door: Redactie
De Consumentenbond heeft de kwaliteit van borstkankerzorg in alle Nederlandse ziekenhuizen onderzocht. Daaruit blijkt dat VieCuri, met locaties in Venlo en Venray, tot de top van Nederland behoort op het gebied van borstkankerzorg. VieCuri kan zich meten met bekende namen zoals het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het St. Antonius ziekenhuis (beste ziekenhuis 2008).

De Consumentenbond heeft uitvoerig onderzoek gedaan. Aan de hand van negen criteria is de borstkankerzorg per ziekenhuis beschreven. Zo is per ziekenhuis bekeken of er een volledig borstkankerteam bestaat en hoe snel een afspraak kan worden gemaakt c.q. een diagnose kan worden gesteld.

Ook zijn gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gebruikt. Uit de analyse blijkt dat VieCuri tot de groep van zeventien ziekenhuizen behoort die door de Consumentenbond wordt aangeraden. Paula Mertens, nurse practitioner, heeft een duidelijke verklaring voor de goede ranking: “Dat we door de Consumentenbond aangeraden worden, zie ik als een kroon op het werk van de betrokken specialisten, verpleegkundigen en overige medewerkers van de mammapoli. Door de multidisciplinaire samenwerking kunnen we de patiënt nog meer kwaliteit bieden”.

VieCuri heeft sinds 2002 een zelfstandige unit, genaamd de mammapoli. Binnen de mammapoli werken chirurgen, radiologen, pathologen, internisten, gespecialiseerde verpleegkundigen, de nurse practitioner en secretaresses samen. De mammapoli is er voor patiënten met goed- en kwaadaardige tumoren in de borsten. Paula Mertens: “Door het toenemend aantal borstkankerpatiënten nam de vraag naar kwalitatieve zorg op maat toe. De mammapoli is in het leven geroepen om juist deze groep patiënten goede zorg en extra aandacht te bieden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie