Verwendag voor mantelzorgers

8-7-2010 door: Redactie
Op zaterdag 18 september 2010 wordt aan mantelzorgers van dementerenden een boottocht op de Maas aangeboden. Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Limburg organiseert deze boottocht in het kader van de Wereld Alzheimer Dag (WAD) op 21 september.

Op de Wereld Alzheimer Dag vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor dementie en de gevolgen voor patiënten en hun omgeving. Via de regionale afdelingen wordt aandacht gevraagd voor de ziekte door het ­organiseren van verschillende ­activiteiten, zoals de boottocht op de Maas.

Tijdens de boottocht op 18 september kan de vaak overbelaste mantelzorger even afstand nemen, ontspannen en contacten leggen met lotgenoten. Als de mantelzorger de zorg voor de dementerende partner niet aan iemand anders kan overlaten, mag de dementerende ook mee. Vrijwilligers zullen zo veel mogelijk de zorg voor de dementerende overnemen, zodat de mantelzorger even de handen vrij heeft. Deelname aan de boottocht is gratis.

Voor informatie en opgave kunnen mantelzorgers tot uiterlijk 21 juli terecht bij mevrouw M. Verstappen telefoon 077 473 17 22 of mevrouw A. Engels telefoon 077 467 80 03.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie