Uniek concert Harmonie Lottum

22-4-2010 door: Redactie
De Koninklijke Harmonie van Lottum geeft op zaterdag 29 mei een bijzonder concert. Samen met de Lottumse band Bones wordt een 'promsachtige' voorstelling gegeven in de manege van het rozendorp. De harmonie hield in 2007 voor het laatst een gecombineerd concert, toen was dat samen met de band Neet oét Lottum. De dag erna, op zondag 30 mei wordt een Lottumse brunch in de hal van de manege gehouden.

Er is voor het concert al het nodige werk verzet. Vanuit de harmonie zitten Inge de Leeuw en Esther Verbeek in een daarvoor in het leven geroepen stuurgroep, waarin naast beide dames nog acht andere personen zitting hebben. De stuurgroep is al een jaar bezig met het treffen van voorbereidingen. "We willen met het gezamenlijk optreden van de Koninklijke Harmonie Lottum en Bones, klassiek, en modern combineren," zegt Inge.

Voorzitter van de harmonie Eric Brouwers: "Maar er is meer. Tijdens het concert worden foto's en filmbeelden getoond op een groot doek. We willen de Lottummers mee terugnemen in een reis in de tijd van de Tweede Wereldoorlog naar het heden. Alle belangrijke en typische gebeurtenissen van Lottum komen muzikaal en visueel voorbij," aldus de Lottummer. De bedoeling is dat mensen geprikkeld worden om te luisteren en te kijken. Elke episode in het verhaal wordt voorafgegaan door filmbeelden of een interview met een Lottummer die het onderwerp aankondigt.

Met dit bijzondere concert wil de harmonie geld genereren. Geld dat nodig is om de muziekopleiding van leerlingen te kunnen bekostigen. Op dit moment telt de harmonie 23 leerlingen. "Een muziekopleiding kost ongeveer 650 euro per persoon en dan tel ik het instrument niet eens mee," aldus Brouwers.
Meer wil de voorzitter niet kwijt. Alleen nog dat het iets unieks wordt. Onderhoudend en spraakmakend. Mensen die meer willen weten over het concert kunnen bellen met Erik Brouwers, telefoon 06 53 18 56 69 of mailen naar
eric.wies.brouwers@hetnet.nl

De komende weken worden de laatste puntjes op de 'i' gezet voor het concert. De voorstelling zelf is op zaterdag 29 mei en begint om 20.00 uur. De Lottumse brunch vindt de dag erna plaats vanaf 10.30 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie