TWC richt zich op de jeugd

17-12-2009 door: Redactie
TWC Oranje staat voor Toer en Wielerclub Oranje en bestaat volgend jaar 35 jaar. In 2007 is binnen de club een ATB groep ontstaan. ATB staat voor All Terrain Bike oftewel mountainbike. De Horster club bestaat in totaal uit meer dan 115 leden waarvan er ongeveer 25 actief zijn op ATB gebied. 's Winters zijn er wat meer ATB-ers actief omdat er dan niet meer op de weg word gefietst. Voor de jeugd wil TWC Oranje op zaterdagen een vernieuwd programma opzetten.

Peter Alards van TWC Oranje: "Afgelopen jaar heb ik de trainerscursus gevolgd bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Dit is een overkoepelende organisatie waarbij we als club zijn aangesloten. Via de NTFU zijn we dan verzekerd en krijgen onze tochten, welke we jaarlijks organiseren, landelijke aandacht. Om met mijn ATB-3 diploma wat te gaan doen geef ik aan eigen leden zo nu en dan een clinic om de techniek wat bij te spijkeren en waar nodig te verbeteren. Omdat er weinig aanwas is van onderuit (jeugd), en de gemiddelde leeftijd van onze leden boven de 40 ligt, wilde ik iets voor de jeugd opstarten."
TWC Oranje organiseert tweemaal per jaar een toertocht. Op 30 april is er een tocht en in oktober vindt al jaren de 'Zandhazentocht' plaats.

"Voor de jeugd willen we met ­enkele andere clubleden iedere ­zaterdagmiddag iets leuks gaan doen op het gebied van ATB. We willen de jongeren spelenderwijs één maken met de fiets. Bijvoorbeeld tikkertje spelen op de fiets, of sprintjes trekken en remmen binnen een afgesproken gebied. Ook slalommen en hinder­nissen nemen op een verantwoorde manier zijn voorbeelden van wat je in het bos kunt tegenkomen. Denk maar eens aan omgewaaide bomen of een overstekende hond.

Uiteraard gaan we met de jeugd ook een tochtje in de bossen uitzetten. Het mooie van ATB is dat je meestal in de natuur aan het fietsen bent. Gezamenlijk wat ondernemen, daar gaat het om. Wij als club fietsen alleen recreatief onder het motto samen uit samen thuis", aldus Alards.
Inmiddels heeft de club het jaarprogramma rond. Zo hebben ze wekelijks een toertocht. Ze vetrekken daarbij meestal vanuit Horst met een voorfietser, welke zèlf een tocht heeft uitgezet. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van GPS op de fiets. Elke zondagochtend fietsen de wat oudere leden en de zaterdagochtenden zijn voor de jeugd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie