Toneelprijs voor De Vrije Spelers

8-7-2010 door: Redactie
Twee spelers van toneelvereniging De Vrije Spelers uit America hebben een Limburgse toneelprijs gewonnen. Peter Duykers en Willem Driessen ontvingen de LFA Theaterkus 2010 voor hun hoofdrollen in het stuk Het lijk is zoek. De prijsuitreiking was tijdens de gala-avond 'D'n avond van 't Muulke' op vrijdag 2 juli in Thorn.

Het duo Peter Duykers en Willem Driessen was genomineerd voor de prijs van beste grote rol voor een mannelijke speler. Vrijdag trokken De Vrije Spelers uit America in een bus naar Thorn om bij de prijsuitreiking van de awards van de Limburgse Federatie van Amateurtoneel (LFA) aanwezig te zijn. "Het was net als bij de Oscar-uitreiking", vertelt een trotse Peter Duykers. "Eerst wordt over alle genomineerden iets verteld en daarna wordt de enveloppe geopend en worden de winnaars bekendgemaakt. Het was dus wel even spannend."

Het was de derde keer dat De Vrije Spelers voor een Limburgse toneelprijs waren genomineerd, maar de eerste keer dat de Americanen een prijs mee naar huis mochten nemen. Duykers is enorm blij met het winnen van de prijs. "Het is de kroon op mijn werk. Hier doe je het voor." Ook Willem Driessen kan zijn geluk niet op. "We hebben er veel tijd en energie ingestoken en het is mooi als je op deze manier waardering krijgt voor je werk." Hoewel het voor de jonge Americaan al de tweede keer was dat hij werd genomineerd voor de toneelprijs voelde hij tijdens de ceremonie de zenuwen opkomen.

Willem Driessen: "Voor de bekendmaking maakten we nog flauwe grappen over wat we zouden zeggen als we wonnen. Toen onze namen als winnaar werden genoemd, ging het dak eraf."
Peter Duykers en Willem Driessen speelden beiden de rol van notaris in de komische thriller 'Het lijk is zoek'. De vereniging voerde het stuk al op in november. Op aanvraag van De Vrije Spelers werd de voorstelling toen beoordeeld door iemand van het LFA. Het is bijzonder dat twee mensen samen worden genomineerd voor één prijs. Peter Duykers: "Toen we werden genomineerd, vertelde iemand van het LFA al dat we in onze rollen van jonge en oude notarissen zo'n hecht team vormden dat ze als een nominatie zouden worden gezien." "Het is niet alleen een unicum", vult Willem Driessen hem aan, "maar ook goed voor onze vereniging. We hebben er met z'n allen hard voor gewerkt om dit te bereiken."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie