Tentoonstelling Carnaval

21-1-2010 door: Redactie
De tentoonstelling carnaval Venetië/Rio de Janeiro is tot en met 13 februari te zien bij de Florale Vormgevers in Horst. Een bezoek is mogelijk tijdens de openingstijden van de zaak. Op 18 januari wordt hieraan in het programma Goeiemiddag Limburg aandacht besteed. De tentoonstelling omvat maskers en kostuums uit beide carnavalssteden.
Een carnavalsmasker dat te zien is bij de Florale Vormgevers
Carnaval komt pas echt op gang als Nieuwjaar voorbij is. Bij de Florale Vormgevers Erwin Michielsen en Ger Hoebers is het inmiddels al carnaval.
In de galerie zijn Venetiaanse maskers en kostuums te zien en er worden bijzondere creaties tentoongesteld die alles te maken hebben met carnaval in Rio de Janeiro. De maskers uit Venetië zijn stuk voor stuk kunstwerkjes op zich. Vervaardigd op authentieke wijze, van papier-maché en voorzien van een dun laagje gips. Op deze basis worden buiten het schilderen, ook allerlei materialen aangebracht, zoals kralen, strass-steentjes, veren, koord en nog veel meer. "Carnaval is een prachtig onderwerp om te vertalen naar je eigen vak", aldus Erwin Michielsen. Naast de fraaie Venetiaanse maskers, staan bijzondere plantaardige maskers opgesteld.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie