Tafeltennis kampioenschap van start

28-1-2010 door: Redactie
Horst aan de Maas - Zondag werden in Stapvast (Seta) en De Kleinhorst (TTV Armada) de eerste twee voorronden van het Basisscholenkampioenschap Tafeltennis Limburg (BSK) gespeeld. Bijna 70 leerlingen uit groepen 5 tot en met 8 streden om plaatsing voor de grote finale op 7 maart 2010. Daarnaast werden veel punten verzameld voor de BSK Scholenprijs, waarbij voorlopig Onder de Wieken (Meterik) en De Horizon (Sevenum) bovenaan staan. Hierin kan nog verandering komen, want komende zondag zijn de voorronden in Wanssum (Wap-in) en Grubbenvorst (Zwalocom).

In De Kleinhorst, de tafeltenniszaal van TTV Armada, werden bijna 50 leerlingen beziggehouden met tafeltenniswedstrijden. Met maar negen tafels was het voor de toernooiorganisatie flink werken om het toernooi soepel te laten verlopen. Hans Hagens, namens de organisatie van Armada: "Het was heel erg druk. In de kantine zat het vol met geïnteresseerde ouders, in de zaal krioelde het van de kinderen. Het was zweten".

Na vele wedstrijden kon de eindstand opgemaakt worden. Hagens: "Toen de stofwolken opgetrokken waren, konden we in elke groep twee finalisten aanwijzen, die op 7 maart de grote finale mogen spelen. Voor groep 8 zijn dat Janiek Sneeuw en Jasper Sanders (beiden De Doolgaard). Namens groep 7 zijn dat Martijn Ooijen ('t Meuleveld) en Bjorn Cuppen (De Wouter). Voor groep 6 gaan Sven van Ooijen ('t Meuleveld) en Cas Janssen (Onder de Wieken) naar de finale en voor groep 5 gaan Kaine La Crois (Onder de Linden) en Jaimy Koek (De Wouter). Zij mogen de komende weken ook gratis komen trainen bij Armada als voorbereiding op die finale."

De zaal van Seta, Stapvast, was het toneel van een kleine twintig ­deelnemers. Op zes tafels werden zij flink beziggehouden met drie- danwel vierkampen in de diverse leeftijdsgroepen. Groepen 5 en 6 werden samengevoegd, evenals groep 7 en 8. Ying-Fu Li, toernooileider in Sevenum: "Op die manier kon iedereen toch lekker veel wedstrijden spelen. Dat gebeurde gelukkig onder toeziend oog van vele ouders, die ook menigmaal hun kind moesten troosten. Na de eerste poulewedstrijden hebben de kinderen, onder leiding van jeugdkaderleden onze Gijs Janssen en Jelle Bodelier, een paar wedstrijdjes 'rond de tafel' gespeeld. Zoals altijd kan dat op veel enthousiasme van de kinderen rekenen."
Hierna werden de vervolgpoules gespeeld en maakten de diverse deelnemers zich op om te strijden voor die grote finale. "Er werd een behoorlijke strijd geleverd en een heel aardige bal geslagen. Bij groep 8 leverde dat met Teun Sijbers (De Dobbelsteen) en Jip Oomen (De Horizon) twee sterke finalisten op. Namens groep 7 gaan Guusje Oomen (De Horizon) en Daan Vissers (De Dobbelsteen) naar de finale, voor groep 6 zijn dat Stan Francken en Marc Reinders (beiden De Horizon). In groep 5 hebben Jens van de Hulst en Luuk Reinders (beiden De Horizon) zich geplaatst voor de finale. Ook zij mogen de komende weken gratis trainen, maar dan bij Seta."

De organisatie is tevreden over deze eerste voorronde. Ying-Fu Li: "Vooraf was het een beetje spannend, hoeveel inschrijvingen we zouden krijgen. We hadden toch op iets meer kinderen gerekend. Wat betreft speeldata en een tijdige publiciteitsmachine zullen we volgend jaar nog efficiënter moeten zijn. We zijn erg blij, dat de basisscholen dit jaar onze flyers en poster verspreid hebben en hopen ook volgend jaar op deze medewerking. Helemaal mooi zou zijn als de scholen ook op de speeldagen zelf eens een kijkje komen nemen. Al is het alleen maar om het enthousiasme van hun leerlingen te zien."

Met de voorronden in Wanssum en Grubbenvorst nog voor de boeg kent de organisatie hoe dan ook een succesvolle start van het BSK Tafeltennis Limburg. "Met de mooie scholenprijs (een tafeltennistafel voor alle weersomstandigheden) denken we de scholen toch te prikkelen om volgend jaar deelname nog meer te stimuleren. Hierbij is overigens een woord van dank verschuldigd aan het Tafeltennisplan Limburg van de Nederlandse Tafeltennisbond (afdeling Limburg), dat deze prijs mogelijk maakt. Ook Dynamiek Scholengroep en Sport3 bedanken we vanaf deze plaats voor hun steun aan dit initiatief." Volgend jaar nog grootser? "Dat is wel de bedoeling. We hebben inmiddels al contact met verenigingen uit de buurgemeenten over aansluiting bij dit BSK en de eerste geluiden zijn bemoedigend. Zo heeft de vereniging Summa/Red Stars uit Venray al aangegeven positief te staan tegenover deze opzet. Hopelijk kunnen we nog meer gemeenten/verenigingen over de streep trekken en dit evenement nog grootser maken."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie