Surfen met oma

11-5-2010 door: Mies & Flo
De grote knop onderaan, daar start je hem mee op. Wees niet bang voor enge piepjes en geluiden, dit hoort namelijk bij het opstarten. Typ eerst het wachtwoord in, waarna het bureaublad met de vele mapjes op uw beeldscherm verschijnt. Als dit allemaal gelukt is kunt u beginnen met computeren.

Vrijwillig boden wij ons aan om iedere donderdag oma computerles te komen geven. We begonnen vooraan, met opstarten. Al vrij snel kwamen wij tot de conclusie dat dit een hele klus zou gaan worden. Bij piepjes en grommen die de computer gaf, begon oma namelijk hysterisch te gillen dat we dekking moesten zoeken omdat ze dacht dat de computer ging ontploffen. Toen we haar eindelijk gekalmeerd hadden, gingen we verder met andere computervaardigheden zoals e-mailen en surfen op het internet. Alleen het woord 'surfen' begreep oma niet helemaal.

Bij het idee alleen al, dat ze in bikini vastgeketend op zo'n surfboard de zee in moest, kreeg ze al bijna een hartaanval. Gelukkig is het ons gelukt haar ervan te overtuigen dat dit niet het geval was en dat ze gewoon rustig in haar stoel kon blijven zitten. Met een gerust hart ging oma vervolgens enthousiast aan de slag en konden wij na deze eerste computerles met een voldaan gevoel onze lieve oma verlaten. Toen we de volgende dag al een telefoontje van oma kregen, waarin ze ons vertelde dat haar computer het nu al begeven had omdat hij zo raar deed, kwamen wij meteen in actie.

Wij, als ervaren computernerds kwamen dit wel even oplossen! Eenmaal aangekomen bij oma vertelde ze ons meteen wat het probleem was, waarna wij minstens een half uur onder de tafel hebben gelegen van het lachen. Oma snapte namelijk niet hoe het in hemelsnaam kon dat ze alleen maar sterretjes op het beeldscherm zag verschijnen als ze haar wachtwoord in wilde typen, er moesten toch letters komen? Om oma om te toveren tot een ware computerheldin was het dus wel nodig om nog heel veel donderdagen bij oma langs te gaan voor een computerles. Gelukkig vinden wij dit helemaal niet erg, juist stiekem ontzettend leuk, aangezien deze donderdagavond eigenlijk geen leerzame lesavond is, maar een heerlijke avond waar wij als oma's kleinkinderen gigantisch verwend worden!

Mies & Flo

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie