Super weekend voor Aniek Poels

28-1-2010 door: Redactie
Aniek Poels heeft afgelopen weekend met haar paard Asteria meegedaan op Jumping Amsterdam. Ze kreeg een startplaats toegewezen door de bondscoach Rob Ehrens. De hoofdsponsor van Jumping Amsterdam Rabobank stelt vanuit het Rabo Talentenplan jaarlijks enkele startbewijzen ter beschikking (in samenwerking met de KNHS) voor de drie grote internationale toernooien Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en CHIO Rotterdam. Wie is Aniek Poels en hoe heeft ze het weekend in Amsterdam ervaren?

Aniek Poels is 23 jaar en is al vroeg gestopt met school, omdat haar passie in de paardensport ligt en minder op school. Ze werkt ­samen met haar vriend James Paterson Robinson en haar zus Willemijn Poels bij haar vader Ger Poels in het ­bedrijf. Het bedrijf van Ger Poels is een ­handelsstal in paarden en heet Ger Poels Horses.

Aniek: "Rijden was eerst een grote hobby van mij. Omdat het ­allemaal goed ging en de resultaten goed waren, heb ik er mijn beroep van kunnen maken. Het was niet zo moeilijk, omdat ik thuis met de paarden ben opgegroeid en omdat we daar alle mogelijkheden hebben wat paarden betreft. We zijn er thuis allemaal dag en nacht mee bezig."

Het is hard werken voor Aniek om mee te doen op internationaal niveau. Ze gaat graag naar concoursen die wat verder weg plaatsvinden.
"Ik ben laatst in Oekraïne en Rusland geweest. Ik vind het leuk om dat allemaal mee te mogen maken en op die manier, beetje bij beetje, alles van de wereld te zien". Aniek over de kans die ze kreeg van Rob Ehrens: "Ik was heel erg blij dat ik de kans kreeg om mee te doen met Jumping Amsterdam. Deze plek heb ik gekregen via het Rabobank Talentenplan. Ik hoop in de toekomst nog meer van die mooie startplaatsen te krijgen." Haar favoriete paard is Asteria. "Ik ben met Asteria begonnen toen ze net zeven was. We zijn de afgelopen tijd naar elkaar toegegroeid, waardoor we goede prestaties neer kunnen zetten.

Asteria is een paard met veel bloed en ze is nergens bang voor. Ik rij graag paarden met veel bloed". Aniek hoopt met Asteria heel ver te komen en nog veel concoursen samen te rijden en daardoor veel ervaring op te doen. "Mijn doel is eigenlijk om mee te doen met de top, maar dat is niet altijd even makkelijk, omdat ons bedrijf een handelsstal is. Maar tot nu toe heeft pap altijd een paar heel fijne paarden voor mij gehouden en me altijd alle mogelijkheden gegeven om heel veel te leren." De paarden worden iedere dag getraind. Er wordt mee gesprongen, maar ze krijgen ook gymnastiekoefeningen. Aniek: "Als mijn vader thuis is, helpt hij mij vaak met trainen.

Ook op concours is hij, samen met mijn vriend James, aanwezig om te helpen. Soms, als ik er niet helemaal uitkom met een paard, vraag ik hem om op het paard te gaan zitten om te voelen wat er niet helemaal klopt. Op die manier komen we er meestal weer beter uit."
Jumping Amsterdam is erg goed verlopen voor Aniek Poels en haar paard Asteria. Aniek: "Asteria heeft het erg goed gedaan. Op de eerste dag had ik een tijdfout en ben als veertiende geëindigd. Tijdens de Grote Prijs op zondag
had ik maar één fout". Niet alleen Aniek was tevreden over haar resultaat. Ze heeft ook op anderen indruk gemaakt.
"Ik heb een gesprek gehad met de bondscoach en ook die was heel tevreden over het resultaat. Verder heb ik veel telefoontjes en andere reacties gekregen. Dat kwam ­natuurlijk ook omdat het evenement op televisie te zien was. Het was echt een superweekend", beëindigt Aniek het gesprek.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie