Stage lopen bij Kwekerij Gielen

8-7-2010 door: Redactie
"Essentie raadsleden zoeken stageplek", zo kopte de diverse media in maart jongstleden. Het initiatief van Essentie waarbij raadsleden van de partij een dag meelopen bij een bedrijf, instelling, stichting of vereniging in de Gemeente Horst aan de Maas. Raadslid Frank Wintels had de eer om de eerste stage te doorlopen. Hij mocht naar Tomatenkwekerij Gielen in Grubbenvorst. Een korte samenvatting van een indrukwekkende stage.

Poolse medewerkers
Nadat ik de gehele ochtend aan de slag ben gegaan in de kwekerij en een hoop uitleg heb gekregen over de werkprocessen, word ik na de pauze voorgesteld aan mevrouw Grazyna Coesmans. Mevrouw Coesmans woont al 40 jaar in Nederland en heeft al die tijd samengewerkt met Poolse medewerkers bij Nederlandse bedrijven.

Speciaal voor mijn stagedag waren diverse andere tuinbouwbedrijven uitgenodigd om met mij en mevrouw Coesmans te discussiëren over onder andere de cultuurverschillen met Poolse werknemers. Een belangrijke conclusie is wat mij betreft dat er altijd enorm veel waardering is voor de Poolse werknemer, maar dat daarentegen de communicatie vaak een probleem is.
Conclusie

Een dag werken bij een tomatenkwekerij heeft me geleerd dat de tijd in de tuinbouwsector zeker niet heeft stilgestaan in de afgelopen jaren. Het werken met groepen die een eigen verantwoordelijkheid hebben, de ­efficiency waarmee gewerkt wordt door geautomatiseerde processen en het samenwerken met Poolse werknemers, het was allemaal ontzettend leerzaam en een bron van inspiratie voor mijn werk als raadslid van Essentie. Bij deze wil ik Kwekerij Gielen dan ook ontzettend bedanken dat ik een dag stage mocht komen lopen!
Frank Wintels, Essentie

Lees het volledige verslag op www.kiesessentie.nl. Wilt u graag ook een raadslid van Essentie ­kennis laten maken met uw bedrijf, instelling, vereniging of stichting? Neem dan contact met ons op via info@kiesessentie.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie